İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA GAZİANTEP’TEN SESLENDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA GAZİANTEP’TEN SESLENDİAKP Şahinbey 5. Olağan Genel Kurulu İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın katılımıyla Onat Kutlar salonunda gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala AKP Şahinbey İlçe 5. Olağan Genel Kurulunda, “43 yıllık hayatını milletine adamış, adını tarihimize bir daha silinmeyecek biçimde onurla yazdırmış şehit Şahinbey’i minnetle anıyor, Allah rahmet etsin diyor, onun onurlu torunlarını muhabbetle selamlıyorum” diyerek partililere seslendi.

Ala kongrede yaptığı konuşmada, “Biz koltuklarını başlarının üzerinde taşıyan kardeşlerinizden değiliz. Biz eski siyaset anlayışını bertaraf edip,  milletini başının üzerinde taşıyan hizmet erleriyiz” dedi.

Artık yurt dışındaki başka ülkelere el açan ülke değiliz diyen İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye’nin kişi başına düşen gayri safi milli hasıla ölçü alındığında yer yüzünde dışarıya en çok yardım yapan birinci ülke haline geldiğini belirtti.

Efkan Ala konuşmasına şöyle devam etti;

“TÜRKİYE SİYASAL İSTİKRAR ADASI OLARAK YOLUNA DEVAM EDİYOR”

Suriye ve Irak’ta büyük bir insanlık dramı ve siyasi istikrarsızlık hâkim. Mısır’dan Libya’ya kardeşlerimiz çok büyük sıkıntılar içerisinde. Etrafımızda bunlar yaşanırken Türkiye siyasal bir istikrar adası olarak yoluna devam etmektedir. Milletten aldığımız iradeyi, milletlin temel problemlerini çözmek için kullanıyoruz. Bunlardan en önemlisi bildiğiniz gibi din ve vicdan özgürlüğü konusuydu. Bu konuda yıllarca sağ kesimden oy alıp meydanlarda gerekçeler anlatan siyasetçilerin yerini milletten aldığı oyu başörtüsü serbestliğine dönüştürebilen bir iktidar var artık. Bütün okullarda Kuran-ı Kerim’i serbest bıraktık, kim ne kaybetti? Ama bu ülke çok şeyler kazandı, huzur kazandı, rahatlık kazandı.

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA GAZİANTEP’TEN SESLENDİ“HER TÜRLÜ SALDIRIYA RAĞMEN TÜRK MİLLETİN YOLUNA DEVAM EDİYOR”

Din ve vicdan özgürlüğü konusunda sadece bunlarla yetinmedik. Devletimizin açık ve gizli kayıtlarında dindarlar, çeşitli görüşte olanlar, çeşitli yasal örgütlenmeler içerisinde bulunan kardeşlerimiz, yani her kesimde, birçok cemaat, ülkücülerden akıncılara, milli görüşçülere kadar herkes o kayıtlarda mücadele edilmesi gereken düşmanlar olarak tanımlanıyorlardı. İşte AK Parti bunları da ortadan kaldırdı ve tarihin çöplüğüne attı. Tam bunları yaptığımız yıl içerisinde bir bakıyorsunuz ki Türkiye’nin bu istikrarına bir paralel saldırı oldu. Çok fazla üzerinde durmak istemiyorum, o da bertaraf edildi ve çok şükür yolumuza devam ediyoruz. Bütün bunların izahının olması mümkün değil. Sizlerin ortaya koymuş olduğunuz destek ve performans ile Türk Milleti yoluna devam ediyor.

“TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ KORUMAK BOYNUMUZUN BORCU”

Yıllarca çok kayıp verdiğimiz, şehit verdiğimiz terör sorunu, Kürt sorunuyla ilgili olarak 2002 yılından itibaren ciddi adımlar attık. O günlerde o bölgelerde yaşayanlar ve o şartlarda bulunanlar çok iyi bilir. O günden bu güne gelindiğinde hayal dahi edilemeyecek demokratik haklar ve gelişmeler kaydedildi. Biz bu hakları bir lütuf olarak değerlendirmiyoruz. Bizim herhangi bir kardeşimizin bir temel hakkı, özgürlüğü yok ise o zaten bizim boynumuzun borcudur. Allahın yaratırken anasının ak sütü gibi vermiş olduğu temel hak ve özgürlükleri korumak ve geliştirmek bizim boynumuzun borcudur. Artık bu sorunlar çözülsün ve 77 milyon olarak bu prangalardan kurtulalım.

“KAMU DÜZENİNDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Türkiye’ye saldırı niye? Şimdi çok önemli bir konu terör sorunu, Kürt sorunu. Bu konuda 2002’den beri ciddi adımlar attık. O şartları oralarda yaşayanlar bilir. Terör örgütü geri çekilmeye başlamış, bir ay sonra Gezi olayları başlıyor.‘Türkiye’de ne oluyor’ diye bazı yayın organları bir hava estirdiler. Yılmıyoruz, yine devam ediyoruz. Bu prangalardan milletimiz kurtulsun dedik. Netice alacağımız o günlerde Kobani olayları. Orada 2 gün içerisinde 130 bin insan alınmış. Bazı problemlerimiz var farkındayız, inşallah onları da çözeceğiz. Ortalık yakılıp yıkılıyor. Oraya yardım edecekmişiz. Sen daha kendi memleketini yakıp yıkıyorsun. Sana bu süreci sabote edenlere dön ve şunu söyle çözülmesi istenen sorun senin sorunun, milleti sokağa çağırıyorsun. Biz bu çözüm sürecini gerçekleştirirken kamu düzeninden asla taviz vermeyeceğiz. Kamu düzenini sağlayarak bunu gerçekleştireceğiz. Hem milletimizin can ve mal güvenliği garanti altına alınacak. Bu sorun Türkiye’nin ayak bağı olmaktan çıkarılacak.”

ŞAHİN, “ İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE BERABER OLACAĞIZ”

Onat Kutlar Salonunda yapılan kongrede konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “ Cumhurbaşkanımızın liderliğinde iyi günde kötü günde hep birlikte olacağız demiştik. Biraz önce filmleri izlerken sayın bakanımıza çok yaşlandığımızı söyledim. Orta yaş diliminden hızla ilerliyoruz. Ama zamanı nasıl geçirdin diye sorarsanız, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde iyi günde kötü günde birlikte olacağız dedik. Şahinbey emin ellerde, 1 milyona yakın nüfusu ile çok güzel bir yerel kalkınma örneği gösteriyor. İyi ki bu takımın içindeyim; iyi ki bu ailenin bir parçasıyım diyorum.12 yılda neler yaptık anlatmayacağım. Fanilerle oluşan bir dava değil bu dava. Hazreti Âdem’den beri oluşan bir dava bu dava; Yunus Emre’nin, Mevlana’nın dilinden oluşan bir dava!

AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı HAKAN KURT

Yeniden başkan seçilen Hakan Kurt, “Beni bu göreve layık gören herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kurt, AK Parti’nin iktidara gelmesinden evvelki dönemde ülkenin genel durumundan söz ederek, parti olarak yapılan hizmetleri ve gelişmeleri anlattı. Kurt’un ardından konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise belediye olarak yaptıkları yerel hizmetler hakkında bilgi verdi.

Tek liste ile gidilen kongrede Asıl üye listesi:

Hakan Kurt,  Abubekir Sertkal, Adalet Çıngı, Ahmet Kırmızıoğlu, Ahmet Özbal, Arif Parlak, Erdal Polat, Fetullah Genç, Hayri Turan, Hülya Gitmez, Oktay Köşker, İmran Beken, İsmail Kök, Mehmet Kaplan, Mehmet Ferhat Yılmaz, Muhammet Ersöz, Mustafa Kurt, Mustafa Eryoldaş, Mustafa Kaya Severoğlu, Necmettin Esen, Ömer Özbal, Pınar Ulusoy, Reşit Sarıyıldız, Selim Bağcı, Serdar Sert, Şükran Yılmaz, Taciser Tütüncüler, Veysel Nafi Kökler,  Yusuf Yavuz, Zeki Yardımcı

Yedek üyeler;

Derviş Kuş,  Yavuz Gören,  Hasan Abar, Hüseyin Yılmaz, ibrahim Halil Sellüm, Ali Rıza Annaç, Ahmet Kalkan, Ramazan Kurt, Mehmet Zeki Aytunç, İdris Aksoy, Levent Öner, Mahmut Saman, Mehmet Özsever, Nevin Babüroğlu, Metin Seçkin, Hurşit Kaya, Kemal Tunç, Mustafa Töremişoğlu, Arif İbili, Betül Sayın, Ahmet Çelebi, Alparslan Oğlak, Halil Özbay, Ömer Çelik, Lokman Kavak, Cafer Aslanlı, Ali Koçarslan, Yusuf Kara, Necmettin Utkun, Meyrem Boyraz.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA GAZİANTEP’TEN SESLENDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin