İhracatta ilk 1000’de 62 Gaziantep firması yer aldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

konukoglu-ihracatGaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye’nin en büyük 1000 ihracatçısı arasına giren Gaziantepli firmaları kutlayarak, ‘’İhracatı hem pazar hem de ürün çeşitlendirmesi yoluyla artırmaya dönük çalışmalara hız vererek devam etmeliyiz’’ dedi.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM)  açıkladığı ‘’2015 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firma Araştırması’’ sonuçlarına göre,  2015 yılında listeye giren toplam Gaziantepli firma sayısının bir önceki yıla göre 2 tane azalarak, 62 olarak gerçekleştiğini bildirdi.

İlk 1000 ihracatçı firma sayısının illere göre dağılımı incelendiğinde şehir olarak, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’nin ardından dördüncü sırada bulunduklarını belirten Konukoğlu, ihracat performansını sürdürerek bu liste yer almayı başaran Gaziantepli tüm firmaları ve çalışanlarını kutladı, başarılarının devamını diledi.

Geçen yıl dünya ticaretindeki daralmanın yanı sıra özellikle en büyük pazarları konumundaki Ortadoğu’da yaşanan gerilimlere dikkati çeken Konukoğlu, bütün bu olumsuzluklara rağmen ilk 1000 ihracatçı arasında Güneydoğu Anadolu’dan da 79 firmanın yer aldığını kaydetti.

İhracatta ilk 1000'de 62 Gaziantep firması yer aldı

Konukoğlu, ‘’Gaziantep’in, bölgedeki ihracatçı firmaların yüzde 78,5’ini tek başına oluşturması bizim için ayrıca bir gurur kaynağıdır’’ ifadesine yer verdi.

-‘’İHRACAT TEMPOMUZU ARTIRMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ’’-

Gaziantep’in zorlu geçen dış koşullara rağmen büyümesini sürdürdüğünü ifade eden Konukoğlu, Ocak-Nisan 2016 dönemi ihracatlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 oranında artışla 2 milyar 82 milyon dolara ulaştığını hatırlattı.

GSO Başkanı Adil Sani Konukoğlu, ekonomik kalkınma sürecinde üretimin ve ihracatın vazgeçilmez olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

‘’Ülkemizin geleceğinde sürdürülebilir ihracat artışı önemli bir yer tutmaktadır. İhracatta belli bir noktaya gedik, ama yeterli değil. İhracatı hem pazar hem de ürün çeşitlendirmesi yoluyla artırmaya dönük çalışmalara hız vererek devam etmeliyiz. Bunun için sanayide teknolojik dönüşümü hızlandırarak yüksek katma değerli yapıya geçmek, ihracata yönelik devlet yardımları ve teşvikleri artırmak büyük önem taşımaktadır. İhracatın yıldız şehirlerinden birisi olan Gaziantep’teki ihracat ailesi de ihracat temposunu artırmak için çalışmalarını var gücüyle sürdürmektedir.’’

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İhracatta ilk 1000’de 62 Gaziantep firması yer aldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin