İKİ MİNİK OKULDAN KAÇTI!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İKİ MİNİK OKULDAN KAÇTI!Dersleri boş olduğu için okuldan çıkarak evlerine gitmek isteyen iki küçük çocuk, hem aileleri endişelendirdi hem de okullarda ki güvenlik tedbirlerinin yetersizliğini gözler önüne serdi.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Devlet okullarında yaşanan ciddi güvenlik zafiyetleri velileri endişelendiriyor. Okula başlama yaşının düşürülmesi ve mevcutların artması ile birlikte okullar adeta yolgeçen hanına dönerken, gün içerisinde okullara kimin girip, kimin çıktığı konusunda ciddi zafiyetler yaşanıyor. Son olarak Hasan Kıyatlı İlköğretim Okulunda yaşanan olay okullarda güvenlik sıkıntıları olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Hasan Kıyatlı İlköğretim Okulunda ilköğretim 1.sınıf öğrencisi olan 5.5 yaşında iki çocuğun öğretmenlerinin raporlu olması nedeniyle okulu terk edip ellerini kollarını sallayarak okuldan çıkıp iki ana cadde geçerek evlerine gitmesi okullar ne kadar emniyetli ve güvenli sorusunu bir kez daha gündeme getirdi. Konuyla ilgili olarak H.Ç.adlı veli okul yönetiminin ilgisizliğinden ve küçük yaşta çocukların okula alınmasından şikayet ederken, Okul Müdürü C.P.  5.5 yaşındaki öğrenciler için “ Bir öğrenci kaçmak isterse her türlü kaçar” diyerek kasıt ve ihmallerinin olmadığını söyledi.

OKULLARIN HİÇ BİRİSİNDE GÜVENLİK GÖREVLİSİ YOK

Okul Müdürü C.P. yaptığı açıklamada; “ Olayın olduğu gün birinci sınıf öğrencilerimizden N.Ç. adlı öğrencinin sınıf öğretmeni raporlu. Raporlu olduğu için çocukların dersine başka bir öğretmen girmiş ancak çocuklar birinci dersten sonra aynı sınıftan başka bir öğrenci ile okulu terk edip gitmişler. Öğrencilerin derste olmadığını fark eden öğretmenimiz konuyu Müdür Yardımcımıza bildirmiş ve öğrencinin velisi aranarak gerekli bilgi verilmiştir. Devlet okullarının hiçbirisinde güvenlikçi yok, bu tür konular bütçeyle alakalı konulardır. Bir öğrenci kaçmak isterse her türlü kaçar. 5.sınıf öğrencilerimiz fazla ders yaptıkları için çıkış saatleri farklı. Bizim güvenlikçi kadromuz yok ancak güvenlik olsa da öğrencilerin veliler arasından okuldan çıkıp gitmesi gayet normaldir. Okul olarak bizim burada bir kasıt ve ihmalimizin olduğunu düşünmüyorum” dedi.

OKULLAR YOLGEÇEN HANI GİBİ

N.Ç. adlı birinci sınıf öğrencisinin velisi H.Ç. 5.5 yaşında olan kızının okuldan bu kadar rahat bir şekilde çıkıp iki tane ana yol geçip eve gelmesine ve okul yönetiminin bu olay karşısındaki rahatlığına tepki gösterirken, bir anne olarak çocuğunu emanet ettiği okulda böyle bir olay yaşanmasına karşı tepki göstermesinin gayet doğal olduğunu ve bundan sonra üzücü olaylar yaşanmaması için yetkililerin önlem alması gerektiğini söyledi. Okulların yol geçen hanı gibi olduğunu da belirten H.Ç. “  Pazartesi günü öğleden sonra saat bir buçuk iki civarlarında Okul Müdür yardımcısı bana telefon ederek kızınız okulda yok, evinize geldi mi diye sordu? Ben de evde olmadığımı , kızım eve gelse babaannesinin bilgisi olacağını söyledim. Aradan 15 dakika geçtikten sonra Müdür Yardımcısı tekrar beni arayarak, kızımın sınıfında bulunan bir öğrencinin velisinin kendilerini arayarak, çocuğunun eve geldiğini ancak okuldan benim kızımla beraber çıktıklarını  ve  kızımın kayıp olduğunu söyledi. Ben nerede olduğunu ısrarla neden bırakıldığını ve bu saate kadar niçin haber verilmediğini sorduğumda bilgilerinin olmadığını, 5,5 yaşında bir çocuğun okuldan çıkıp gitmiş olduğunu söylediler. Ben bir anneyim ve o duygular içerisinde çarşıdan taksiye binerek okula gittim. Okulun kapısında bana kızımın eve geldiğine dair telefon geldi. Ben okula gidip yetkililerle görüştüğümde benim bir anne olduğumu unutarak bu kadar çok heyecan yapmamam gerektiği, çocuk bulunduğuna göre sorun olmadığını söylediler.

ÜZÜCÜ OLAYLAR YAŞANMADAN ÖNLEM ALINSIN

Benim kızım 5.5 yaşında ve eve gelirken iki tane ana yoldan geçerek eve gelmiş. Okuldan birisi beni arayarak bana çocuğunuz okulda yok kaybolmuş diyor, siz olsanız ne yapardınız? Okul yönetimi nasıl bu kadar rahat olabiliyor anlamış değilim. Sene başından beri okulun giriş ve çıkışlarında ciddi boşluklar ve rahatlıklar var. Okulun dış giriş kapısı sürekli açık ve kimse girerken ve çıkarken hiçbir şey sorulmuyor, takip edilmiyor. Ben bir anne olarak kendi tedbirimi aldım, ancak okul da mazeret üretmek yerine gerekli tedbirleri alarak bundan sonra yaşanması muhtemel üzücü olayları engellesin. Bugün benim çocuğumun başına gelen bu olay başkalarının çocuğunun başına da gelebilir ve üzücü olaylarla sonuçlanabilir. Üzücü olaylar yaşanmadan küçük yaşta okula alınan bu çocukların daha özenli bir şekilde güvenliklerinin sağlanması gerektiğini ve bu görevinde  İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Okul idarecilerine düştüğüne inanıyorum. Konuyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerine gittim ve şikayette bulundum. Müfettişler sözlü olarak bana gerekeni yapacaklarını, sonuçtan memnun kalmazsam yazılı olarak müracaat etmem gerektiğini söylediler. Ben yetkililerden 5 yaşında eğitim görmeye başlayan çocukların ciddi sorumluluklarının olduğu bilinciyle hareket etmeleri ve gerekli tedbirleri almalarını istiyor, aynı olay kendi çocuklarının başına gelse bu kadar rahat olabilirler mi diye düşünmelerini istiyorum” dedi.

Okulu terk edip giden bu iki çocuğun başına bir şey gelseydi sorumlular kim oludu ve bugün biz hangi konuyu tartışırdık. Okullarda güvenlik tedbirlerinin arttırılmasının gerekliliği yaşanan bu olayla tekrar düşünülmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İKİ MİNİK OKULDAN KAÇTI!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin