İLİM İÇİN ÇİN İLE İŞBİRLİĞİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İLİM İÇİN ÇİN İLE İŞBİRLİĞİGaziantep Üniversitesi (GAÜN),  Çin’in en yetkin üniversitelerinden Hebei Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladı. Hebei Eyaleti’nin bulunduğu Baoding Kenti’ndeki anlaşma ile iki üniversite arasında öğrenci ve akademisyen değişimi yapılması kararlaştırıldı.

Hebei Üniversitesi Rektör Yardımcısı Wang Fengming ile imzaladığı anlaşma öncesi yaptığı değerlendirmede işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun, GAÜN’ün dünyanın 70 ülkesinden, bin 410’u yabancı, yaklaşık 40 bin öğrencinin eğitim gördüğü, sürekli büyüyen, kendini yenileyen, AR-GE’ye önem veren bir üniversite olduğunu belirtti. Coşkun, “Parlayan yıldız Gaziantep Üniversitesi olarak ‘İlim Çin’de bile olsa öğreniniz’ hadis-i şerifinden hareketle Çin’in önde gelen üniversitelerinden birisi olan Hebei Üniversitesi ile karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişikliğine gitme kararı aldık. Avrupa dışındaki ülkelerin üniversiteleriyle öğrenci ve öğretim elemanı değişikliğini sağlayan Mevlana Programı çerçevesinde yaptığımız bu anlaşmanın her iki üniversite için de faydalı olacağına inancımız tam” dedi.

Hebei Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Wang Fengming ise, üniversitelerinde yaklaşık 47 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, özellikle Çin Tarihi ve Çin Edebiyatı dallarında ülkenin en iyi üniversitesi olduğunu belirtti. Fengming, “Üniversitemiz ayrıca bilişim, mühendislik, yönetim ve tıp alanlarında Çin’in en yetkin üniversitelerinden birisidir. Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birisi olan Gaziantep Üniversitesi ile değişim anlaşması imzaladığımız için mutluyuz” diye konuştu.

İki üniversite arasındaki anlaşma töreninde Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Matematik Anabilim Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Koç, Hebei Üniversitesi Gazetecilik ve İletişim Fakültesi Dekanı Bai Gui ve üniversite yetkilileri bulundu.

İLİM İÇİN ÇİN İLE İŞBİRLİĞİ
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İLİM İÇİN ÇİN İLE İŞBİRLİĞİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin