İlk Ulusal Mimari yarışması Şehitkamil’den 

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması sürecine ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Fadıloğlu, “Projeler teslim edildi. Amacımız; Gaziantep’e yakışır, nitelikli bir sanat merkezi inşa etmek” dedi. 

DEĞERLENDİRMELER ŞKM’DE YAPILIYOR

Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması proje teslimi 14 Haziran Salı günü sona erdi ve değerlendirme süreci başladı. 1. olana 50 bin TL, 2. olana 40 bin TL, 3. olana 30 bin TL ödül verilecek yarışmaya yoğun katılım oldu. Yarışmaya katılan projeler, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde (ŞKM) değerlendiriliyor. ŞKM’de değerlendirilmesi yapılan projeleri yerinde inceleyen Başkan Rıdvan Fadıloğlu, projeler ve çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. 

YARIŞMAYA 66 PROJE KATILDI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması süreciyle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Yarışmaya 66 projenin katıldığı bilgisini veren Başkan Rıdvan Fadıloğlu, bu durumun sevindirici olduğunu söyledi. Başkan Fadıloğlu, “Sanat Merkezi ile ilgili yapmış olduğumuz yarışmada 14 Haziran Salı günü itibariyle projeler teslim edildi. Şuanda jüri üyelerimiz bu projeleri değerlendiriyor. Tabi bizim açımızdan en sevindirici şeylerden biri 66 projenin yarışmaya katılıyor olması. Çok değişik fikirleri görmek bizi ziyadesiyle mutlu etti. Bizim buradaki amacımız; özellikle sanat merkezi yapılırken çok nitelikli, şehrimize yakışır bir yapı oluşsun diye değişik bakış açılarından projeler elde etmekti” diye konuştu. 

AMAÇ; NİTELİKLİ BİR SANAT MERKEZİ İNŞA ETMEK

Uzun yıllardan sonra kamu eliyle ulusal bir mimari yarışmasının ilk defa Şehitkamil Belediyesi tarafından yapıldığına işaret eden Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Gaziantep’te yıllardır proje yarışması yapılmıyordu. Uzun yılların ardından ilk defa Şehitkamil Belediyesi böyle bir yarışmayı hayata geçirdi. Türkiye’nin farklı noktalarından buraya gelip emek verdikleri için jüri üyelerimize teşekkür ediyorum. Şu anda sergimizi gerçekleştirdik. Hocalarımız bu projelerle ilgili ayrı ayrı çalışmalarını yapıyor. Tabi elemeler değişik kademelerde oluşacak. Amacımız; en nitelikli projeyi bulup onu uygulayarak Gaziantep’e yakışır, nitelikli bir sanat merkezi inşa etmek. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İlk Ulusal Mimari yarışması Şehitkamil’den 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin