İMO Başkanı Çeliktürk Dünya Çevre Gününü kutladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, çevreye yapılan tahribata dikkat çekerek, insanlarda çevre bilincinin oluşturulması ve çevreye karşı duyarlılığın artırılabilmesi amacıyla, dünyada ve Türkiye’de her yıl 5 Haziran, Dünya Çevre Günü olarak kutlandığını belirterek, tüm insanlığın geleceğini yakından ilgilendiren çevre konusunun büyük önem arz ettiğini söyledi.

Gökhan Çeliktürk yayınladığı mesajında şöyle dedi “ Yaşanabilir bir dünya, temiz ve sağlıklı bir çevreyle mümkün olabilir. İnsan ve çevre bir bütündür. Bu durum, bir bütün olarak tüm doğayla birlikte, en başta yine insanı ilgilendirmektedir. Çevrenin korunmasına dair tavır ve davranışlar, mutlak surette küresel ölçekte yürütülmelidir ve bu noktada herkese büyük görevler düşmektedir. Ülkemizde ve dünyada insanlarda çevre bilincinin oluşturulabilmesi ve çevreye duyarlı bir nesil yetiştirilebilmesi için gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Dünya Çevre Günü’, tüm insanlığın geleceğini yakından ilgilendiren çevre konusunda büyük önem arz etmektedir. Toplumumuzdaki bilinçlenme ve gelişen hassasiyet gelecek adına umut vermekle birlikte, doğal kaynaklarımızı daha bilinçli kullanmayı, doğayla daha uyumlu yaşamayı öğrenmeli ve öğretmeliyiz. Unutmamalıyız ki yaşadığımız çevre bizlere bir emanettir ve bu emanetten toplumun her kesimi, her ferdi sorumludur. Temiz bir çevre, yaşanabilir bir dünya, yeşil bir Türkiye, gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli miras olacaktır.  İçerisinde yaşadığımız doğa, özellikle son yüzyılda yaşanan hızlı sanayileşme, plansız şehirleşme, teknolojik gelişmeler ve doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi gibi nedenlerle büyük zarar görmüştür. Buna bağlı olarak da tüm dünya küresel ısınma, kuraklık ve biyolojik çeşitliliğin azalması gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmıştır. Küresel çapta yapılan yanlışlıklarla ortaya çıkan bu sorunla mücadelede yine küresel çapta ciddi bir çalışma yapılması gerekmektedir. Fakat dünyanın gelişmiş birçok ülkesinin ekonomik kaygılarla bu mücadeleye uygulama boyutunda katkı sağlamadığını üzülerek görmekteyiz. Ancak unutulmamalıdır ki, sağlıklı çevre ve sağlıklı toplum olmadıktan sonra ekonomik zenginliğin hiçbir önemi olmayacak, dünyada üzerinde bulunan hiçbir zenginlik de, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla bir nefes sıhhatten daha önemli bir yere sahip olmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle  ‘Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, sağlıklı bir gelecek ve temiz bir çevre diliyorum”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İMO Başkanı Çeliktürk Dünya Çevre Gününü kutladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin