İNŞAATI BİTMEYEN OKULA ÖĞRENCİ KAYDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İNŞAATI BİTMEYEN OKULA ÖĞRENCİ KAYDI Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği İl Temsilcisi İbrahim Kaçıran henüz inşaatı bitmeyen Doğa Kolejine öğrenci kaydı alınmasına tepki gösterdi.

İbrahim Kaçıran yaptığı yazılı açıklamada henüz inşaatı bitmeyen okula öğrenci kaydı alınmasının kanunlara aykırı olduğunu belirtti. Kaçıran yaptığı açıklamada;

Gaziantep’te inşaatı devam eden Doğa Koleji fotoğrafta görüldüğü gibi inşaatı bitmediği halde okul binası dışında kanunlara aykırı bir şekilde öğrenci kaydı almaktadır. 2013–2014 eğitim öğretim yılının başlamasına iki ay kadar kısa bir sürede bu inşaatın bitmemesi durumunda kaydı alınan bu öğrencilerin mağduriyetinden kimler sorumlu tutulacaktır.

Kaldı ki, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun 3.maddesinde:

“Bir kurumda öğretime başlayabilmek için kurum açma izni alınması zorunludur. İzin başvuruları ilgili Millî Eğitim Müdürlüğüne yapılır. Valilikçe yapılan inceleme sonucunda açılması uygun görülen okullar dışındaki kurumlara kurum açma izni verilir. Valilikçe açılması uygun görülen okullara ilişkin başvurular ise kurum açma izni verilmek üzere Bakanlığa gönderilir.

Kurum açma izni alınmadıkça, kuruma öğrenci kaydı yapılamaz. Kurum açma izni verilmesi, binanın kullanılış amaçlarına ve Bakanlıkça belirlenen standartlara uygun ve yeterli bulunmasıyla birlikte aşağıdaki şartların yerine getirilmesine bağlıdır:

a) Ders araç-gerecinin kurumun amaç ve ihtiyaçları için yeterli olduğunun bir rapor ile tespit edilmesi.

b) Kurumun; yönetici, öğretmen ve diğer personelinin sayı ve nitelikleri yönünden uygun bulunması ve bu kurumda çalışacaklarının belgelendirilmesi.

c) Kurumun yönetmelikleriyle öğretim programının Bakanlıkça incelenip onanmış olması.

İlköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim okulları için öğretim yılının otuzuncu gününden sonra verilen kurum açma izinleri, ertesi ders yılından itibaren geçerlidir.” demektedir.

Kanun hükmü bu kadar açık iken, bir irtibat bürosunda öğrencilere sınav uygulanarak kayıt alınması ve diğer özel okul velilerinin aranması etik olmadığı gibi yasalara da aykırıdır. Bu kural tanımaz uygulamayı hem bir eğitimci olarak hem de mensubu olduğum Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği adına şiddetle kınıyorum.

Ayrıca 2013–2014 eğitim öğretim yılına hazır olmayı hedefleyen adı geçen kolejin inşaatının devam etmesi nedeniyle Kurum Açma, Eğitim Öğretime Başlama İzni Alması ve Ücret İlanını yapmış olması yukarıdaki maddeye göre mümkün olamayacağına göre bu kurumun nasıl öğrenci kaydı aldığını anlamakta güçlük çekiyorum.

Öğrenci ve velilerimizin mağdur olmaması adına yetkililerin bu konuya el atmasını bekliyor ve bütün eğitim kurumlarının rekabet kuralları çerçevesinde dürüst ve adil davranmasını ümit ediyorum” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İNŞAATI BİTMEYEN OKULA ÖĞRENCİ KAYDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin