“İNSAN KAYNAKLARI FİRMALARIN GELECEĞİNİ ETKİLER”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

"İNSAN KAYNAKLARI FİRMALARIN GELECEĞİNİ ETKİLER"GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu 2015 yılıyla ilgili yaptığı ilk değerlendirmede 2014 yılının olumlu geçtiğini 2015’e tedbirli iyimserlikle bakılması gerektiğini belirterek gerek sanayici gerekse ihracatçıların 2015 yılı hedef ülkeleri arasında Afrika ve Güney Amerika’nın öncelikli olarak yer alması gerektiğini vurguladı.

2014 yılının birçok olumsuzluğa rağmen olumlu geçtiğini ifade eden Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu “ 2014 yılını genel olarak değerlendirdiğimizde gerek komşu ülkelerde gerekse dünyanın birçok ülkesinde yaşanan olaylar yanında ülkemizde yaşanan yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri de göz önüne alındığında Türkiye için olumlu bir yıl olarak geçti diyebiliriz. Türkiye ekonomisi yaşanan birçok olay ve soruna rağmen genç ve dinamik nüfus yapısı yanında girişimci sanayici ruhuyla büyüme hızını sürdürürken bu dinamik yapısını verimli bir şekilde kullanmayı da biliyor. Elbette bunda sanayici ve iş adamlarımızın ön görüleri ve önemli tecrübeleri yanında siyasi istikrarın sürmesi ve ileriye dönek sürdürülmesi düşüncesi de önemli bir etken olmuştur. 2014 yılını ekonomik alanda verimli tamamlayan ülkemizin 2015 yılında da izleyeceği politikalar ve siyasi istikrarın sürmesiyle sanayici ve iş adamlarımızın tedbirli iyimserlikle bakmasında önemli yarar görüyoruz.” dedi. AR-GE ve İnovasyonun firmalar için önemine de dikkat çeken Topçuoğlu 2015 yılında firmalar bünyesinde bu birimlerin kurulması gerektiğini savunarak  “ Her geçen gün bütün sektörler için AR-GE ve inovasyonun sürdürülebilir büyüme ve kalkınma için olmazsa olmazlar arasında yer aldığı daha iyi anlaşılıyor. 2015 yılı içerisinde firmalarımızın kendi bünyelerinde oluşturdukları ve kurumları için büyük önem taşıyan finansman, satış ve pazarlama gibi Ar-GE ve inovasyon birimlerini oluşturmaları ve bu birimlere ödenekler ayırmaları o firmalar için büyük önem taşıyacaktır. Üretimden tüketime kadar firmaların olmazsa olmazı arasında yer alan AR-GE ve İnovasyonun o firmalar içerisinde kurumsal bir yapı olarak varlığını hissettirmesi firmaların geleceğinin olumlu etkilenmesi için büyük önem taşımaktadır.” dedi.

İnsan kaynakları firmaların geleceğini etkiler

2015 yılında insan kaynaklarının da firmalar için dikkate alınması gereken bir yıl olacağını ifade eden GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu “Yine 2015 yılı için sanayicilerimizin çalışan insan alt yapılarını güçlendirmelerinde önemlidir. Nitelikli ve donanımlı insan iş gücü elbette firmaların gelişmesinde ve büyümesinde, yeni yatırımların önünün açılmasında hayati önem taşımaktadır. Eğitimli ve yabancı dil bilen, teknolojiye hakim, sorumluluk ve görevlerini liyakatiyle yerine getirebilin, yurt içi ve yurt dışı pazarlarını doğru analiz edebilen insan yatırımları firmalarımızın personel politikaları içerisinde önemli yer tutmalıdır.” dedi.

"İNSAN KAYNAKLARI FİRMALARIN GELECEĞİNİ ETKİLER"

Afrika ve Güney Amerika odaklı çalışmak zorundayız

Yeni Pazar arayışları içerisinde iki önemli kıtaya dikkat çeken Topçuoğlu Afrika ve Güney Amerika’nın önemli pazarlar olduğunu belirterek “2014 yılı içerisinde ihracatçılarımızın yönelmeye başladığı Afrika ve Güney Amerika pazarlarını önemsiyoruz. Türkiye için büyük önem taşıyan bu pazarlarda 2015 yılında daha etkin olmak ve varlığımızı hissettirmek zorundayız. Sadece Güney Afrika değil, orta ve kuzey Afrika pazarları da ciddiye alınması gereken gelecek vadeden pazarlardır. Bugünden Afrika pazarlarında yer almak buradaki yeni oluşumların içerisinde olmak gelecekte de var olabilmemizin önemli adımları olarak değerlendirilmelidir.  Güney Amerika’da birçok sektör için önem taşıyan bakir pazarlar arasında yer alıyor. Firmalarımızın 2015 yılı tanıtım faaliyet alanlarında mutlaka bu iki kıtanın dikkate alınmasını öneriyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“İNSAN KAYNAKLARI FİRMALARIN GELECEĞİNİ ETKİLER”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin