IRAK’TA KANLI SALDIRI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

IRAK’TA KANLI SALDIRI Irak Selahaddin kentinde intihar bombacılarının düzenlediği saldırıda Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Muhtaroğlu ile birlikte 18 kişi hayatını kaybetti.

Irak’ta bu kez Türkmenler hedef oldu. Irak’ta bir eylem sırasında göstericiler arasına giren iki intihar bombacısı Selahaddin kentini kana buladı.

Irak Selahaddin Kentine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde göstericilerin arasına giren 2 ihtihar eylemcisi üzerindeki bombaları patlattı. Patlama sonucu, Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 18 kişi öldü, 77 kişi yaralandı. Olay yerinde üzerindeki bombayı patlatmak isteyen üçüncü kişinin de gözaltına aldığı bildirildi. Tuzhurmatu’da meydana gelen intihar saldırısından bir gün önce halk, Türkmenlere yönelik düzenlenen terör olaylarını önlemek için Kerkük yolunu ulaşıma kapatarak gösteri yapmışlardı. Saldırıda çok sayıda ağır yaralı olduğu gelen bilgiler arasında!

Saldırı Türk camiasında üzüntü ile karşılanırken tüm dünyada tepkiler çığ gibi büyüyor.

IRAK’TA KANLI SALDIRI

DIŞİŞLERİ SALDIRIYI KINADI

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklama ile Irak’ta meydana gelen terör saldırısı kınandı. İçişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada “Irak halkının bu oyunlara gelmeyeceğine inanıyor, Iraklı liderlerden ülkede huzur ve istikrarı tesis edecek yönde gereken adımları süratle atmalarını bekliyoruz. Ülkemiz, Irak devletinin daima sadık vatandaşları olan Türkmenler dahil tüm Iraklı kardeşlerimizin güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak için üzerine düşeni yapmaya hazırdır” ifadelerine yer verdi

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
IRAK’TA KANLI SALDIRI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin