Irak, Türk Askeri’nin Başika’da ki varlığını kabul etmediğini açıkladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Irak Meclisi, Türkiye  Büyük Millet Meclisi’nin aldığı Türk askerlerinin Irak’ta kalma süresinin uzatılmasıyla ilgili kararını kabul etmediği ve bununla ilgili kararı onayladığını yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu.

Açıklamada, “Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi’nin çağrılıp nota verilmesi, Türk güçlerinin ‘işgalci güçler’ olarak sayılması ve Irak topraklarından çıkarılması için gerekenlerin yapılması, Türk güçlerinin Irak’a girmesini talep edenler hakkında yargıya başvurmak, Türkiye  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının kınanması ve kabul edilmediği, Türkiye ile ticari ve ekonomik ilişkilerin gözden geçirilmesi, Türk güçlerinin ülkeden çıkarılması için hükümetin BMGK ve BM’ye acilen başvurması, hükümetin ayrıca ülkenin egemenliğinin korunması için siyasi ve diplomatik yollara başvurması” gerektiğine yer verildi.

IRAKLI ASKERİ YETKİLİ ABD’Lİ ASKERLERİN IRAK’TA SAYILARININ  8.000’E ULAŞTIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Rus İzvestia gazetesine konuşan Iraklı askeri yetkili, “”Irak’a Suriye’den gelenler de var. ABD’den askerler her ay Irak’a geliyor. Yalnızca eylül ayında 500 asker geldi. ABD’li askerlerin sayısı 8.000’e ulaştı” ifadelerini kullanmıştı.

ABD GENELKURMAY BAŞKANI DUNFORD GEÇTİĞİMİZ 2016 MART AYINDA IRAK’TA BULUNAN ABD ASKERİ SAYISINI AÇIKLAMIŞTI

Carter ve Genelkurmay Başkanı General Joseph Dunford, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’nde ABD Savunma Bakanlığının bütçesi  hakkındaki oturumda Irak’ta kaç asker bulunduğuna ilişkin soruya, “ Orada belirlenen asker sayısı dahilinde bulunanlar var. Bazı askerler  ise dönüşümlü olarak kısa zaman aralıklarıyla Irak’ta bulunuyor. Kısa  görevlendirmeyle bulunanların sayısı, orada bulundurulması gereken asker sayısı  dışındaki bir rakam” cevabını vermişti.

BAŞİKA KAMPI KRİZE NEDEN OLMUŞTU

Başika kampı Türkiye ile Irak merkezi hükümeti arasında krize neden olmuştu. Türkiye’nin Başika’daki askeri varlığını arttırmasına Irak merkezi hükümeti tepki göstermişti. Türkiye bölgeye gönderdiği askerleri ve tankları geri çekmişti. Irak merkezi hükümeti, Türkiye’nin Başika kampındaki tüm askeri varlığını geri çekmesini istemişti.

IŞİD, 8 Ocak 2016 ve 16 Aralık 2015 tarihlerinde Musul’un Başika bölgesinde Türk askerlerine yönelik saldırı girişiminde bulunmuştu. 8 Ocak’ta Türk askeri ile IŞİD militanları arasında çıkan çatışmada, 17 IŞİD militanı öldürülmüştü.

IŞİD, Sünni güçlere ait Başika kampına 15 Aralık’ta saldırı düzenlemiş saldırıda 4 Türk askeri yaralanmıştı. Iraklı güvenlik güçlerinden ikisi ölmüş, ikisi de yaralanmıştı.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Irak, Türk Askeri’nin Başika’da ki varlığını kabul etmediğini açıkladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin