Iraklı öğrenciler GAÜN’de

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Iraklı öğrenciler GAÜN’deKuzey Irak’ın Erbil Kenti’nde eğitim verilen Koya Üniversitesi’nin 30 öğrencisi Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret ederek üniversiteyle ilgili bilgi aldı.

Üniversitenin Teknoloji ve İşletme Bölümü öğrencilerine GAÜN ile ilgili bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Gaziantep Üniversitesi 1973 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ne bağlı bir üniversite olarak kurulup, 1987’de tüzel kişiliğine kavuştuğunu, bugün ise 15 fakülte, 4 enstitü ve 9 meslek yüksekokulundaki yaklaşık 40 bin öğrencisiyle Türkiye’nin en büyük üniversiteleri arasında yer aldığını belirtti. Rektör Yardımcısı Göğüş, “Gaziantep Üniversitesi’nin dünyanın yaklaşık 80 ülkesinden bin 400’ün üzerinde yabancı öğrencisi var. Erasmus Programı çerçevesinde üniversitemiz ile Avrupa üniversiteleri arasında ilişkilerimiz gelişerek artıyor.  ABD ve Kanada üniversiteleriyle ortak anlaşma ve araştırma ve öğrenci değişimi anlamında ilişkilerimiz var.  Bunun yanı sıra birçok ülkedeki üniversiteyle öğrenci ve bilgi değişimi ilişkilerimiz devam ediyor” dedi.  Daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Koya Üniversitesi ile GAÜN arasında anlaşma sağlanması halinde öğrencilerin Türkiye’de eğitim ve doktora yapabileceklerini vurguladı. Gaziantep Üniveritesi’nin Irak’lı çok sayıda lisans ve doktora öğrencisi bulunduğunu belirten Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı ise, “Bu yolda Iraklı öğrencilerin talepleri giderek artıyor. Bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen üniversitemizde öğrenim gören yabancı öğrenci sayımızın giderek artması, bizim kaliteden ödün vermeden, nitelikli olarak büyüdüğümüzün göstergesidir” diye konuştu.

Koya Üniversitesi öğrencileri, GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu’nda incelemelerde bulunduktan sonra OSB’deki çeşitli fabrikaları gezdi. Öğrenciler, Gaziantep’in tarihi ve turistik yerlerini de gezerek kenti tanıma fırsatı buldu.

Iraklı öğrenciler GAÜN’de
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Iraklı öğrenciler GAÜN’de

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin