İran Halep’e kara harekatı başlattı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
İranlı General Cevat komutasındaki Şii milisler, Halep’te kuşatma altındaki bölgeye kara harekatı başlattı.

Doğu Halep’te İranlı General Cevat komutasındaki Şii milislerin saldırısını Hizbullah, Afganistanlı Fatimiyun Tugayı ve Iraklı Nüceba Hareketi Tugayı düzenliyor. Çatışmaların şiddetlendiği dakikalarda hava saldırıları da yeniden başladı. Kentteki yaralıları enkazdan kurtaran Beyaz Baretliler grubu, bombardımanda çok sayıda kişinin öldüğünü duyurdu. Grup, ordunun kendi bölgelerine girmesi halinde herkesin infaz edileceğini de Twitter mesajıyla paylaştı.

Bölgedeki muhabirler, kentin doğusunda sıkışıp kalan sivillerin saldırılardan kaçmak için dehşet içinde sokaklarda koşturduklarını bildiriyor.

Halep Sivil Savunma Müdürü Necip Ensari, “Yaralılar çıkış noktalarına kadar ulaştı ama bu noktalar kapalıydı. Şu ana kadar hiçbir yaralı çıkış yapmadı. Şu anda saldırılar çok şiddetli, her türlü ağır silahla sürüyor. 40’tan fazla yaralı var” dedi.

İran’ın ateşkes anlaşmasını hiçe saydığını belirten muhalifler, “Şu anda bazı bölgelerde rejim güçleri ilerlemeye çalışıyor. İran milisleri top atışları gerçekleştirerek Rusya’nın vardığı anlaşmayı hiçe saymıştır” açıklamasını yaptı.

PATLAMA SESLERİ

Kentte bugün sabah sivillerin ve silahlı muhaliflerin tahliyelerinin başlaması bekleniyordu ancak kent merkezinde patlama sesleri duyuldu.

Reuters’a konuşan muhalifler, rejim güçlerinin tank, top ve havan atışlarıyla saldırdığını dile getiriyor. Ajansa konuşan görgü tanıkları ise, sabah yaklaşık yarım saat süren saldırının ardından rejim taarruzunun durduğunu belirtmişti.

Anadolu Ajansı da, rejim ordusu ve İran komutasındaki Şii milislerin Halep’in doğusunda sağlanan ateşkesi ihlal ederek saldırıya geçtiğini bildirdi. Ajans, kuşatma altındaki bölgeye saldırının 10.30 sularında başladığını ve dakikalar içinde onlarca top ve havan mermisinin düştüğünü aktardı.

Muhaliflerin saldırıya geçtiğini savunan Rusya ise, rejim güçlerinin söz konusu saldırıyı geri püskürttüğünü açıkladı.

Suriye’nin doğu Halep bölgesinde ateşkesi ihlal eden İran  komutasındaki Şii milisler ve Beşşar Esed rejimi ordusu, onbinlerce sivilin  bulunduğu 6 kilometrekarelik alanı bombalamayı sürdürdü.

 

RUSYA’DAN YENİ RAKAMLAR

Rusya, son 24 saat içinde yaklaşık 6 bin sivilin bölgeden çıkarıldığını duyurdu. Moskova’nın verdiği bilgiye göre, 366 muhalif de silahlarını bırakarak aynı sürede kentin doğusundan ayrıldı.

milliyet

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İran Halep’e kara harekatı başlattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin