İREM DOĞUM GÜNÜNDE YAŞAMA DÖNDÜ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İREM DOĞUM GÜNÜNDE YAŞAMA DÖNDÜ Akraba evliliği sonucu doğuştan karaciğer yetmezliği çeken 7 yaşındaki Rahime İrem Arı, Gaziantep Üniversitesi Organ Nakil Merkezi’nde nakledilen organla doğum gününde yaşama döndü. İrem için hastane çalışanları ve ailesi tarafından doğum günü partisi düzenlenip, pasta kesildi. Partide duygulu anlar yaşandı.

Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’nde oturan ve Şahinbey Belediyesi’nde zabıta memuru olarak görev yapan 39 yaşındaki Sıtkı Arı ile evlenmeden önce kuzeni olan eşi 32 yaşındaki Naile Arı’nın çocukları Rahime İrem’in doğumundan 3 ay sonra vücudunda kaşıntılar başladı. Çaresizlik içinde çocuklarının tedavisi için birçok ilde hastane hastane dolaşan Arı çifti, yavrularının derdine çare bulamadı. Bu süreçte, uykuyu unutan, kaşıntı nedeniyle vücudu sararan, kendisini sehpa, masa kenarı gibi bulduğu sert zeminlere sürterek kaşıntısını gidermeye çalışan İrem’e doktorlar tarafından, “karaciğer nakli gerekli” denildi. Bunun üzerine ailesi tarafından Gaziantep Üniversitesi Organ Nakil Merkezi’ne götürülen Rahime İrem’in karaciğerinin iflas ettiği, akciğerlerinde ise enfeksiyon olduğu belirlendi. Bir süre Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Şamil Hızlı’nın kontrolünde kalan İrem’e, annesinden alınan karaciğer, Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Sacit Çoban, Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahrettin Yıldız’ın gerçekleştirdiği operasyonla nakledildi. İrem, ameliyat sonrası Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Boşnak tarafından gözetim altında tutuldu.

EN ANLAMLI DOĞUM GÜNÜ

İREM DOĞUM GÜNÜNDE YAŞAMA DÖNDÜ

İrem’in yoğun bakımdaki kontrolü 3 Şubat 2014’de sona erdi ve normal servise gönderildi. Ancak, bu tarih İrem için çok başka bir anlam ifade ediyordu. Çünkü 3 Şubat İrem’in doğum günüydü. Bunun üzerine Organ Nakil Merkezi ekibi, İrem için doğum günü partisi düzenledi. Üstünde ‘İyiki doğdun İrem’ yazılı pasta,  ailesi ve merkez çalışanlarının alkışları arasında kesildi. 12 gün daha hastanede kalan Rahime İrem’e hastaneden evine gönderildiği gün bu kez de ailesi bir doğum günü partisi düzenledi. Organ Nakil Merkezi’ndeki partiye, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Elbeyli, Genel Cerrahi Anabilim dalı Başkanı Prof. Dr. Avni Gökalp, Prof. Dr. Mehmet Boşnak, Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Sacit Çoban, Doç. Dr. Fahrettin Yıldız ile doktorları ve merkez çalışanları da katıldı. Törende konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep Üniversitesi Organ Nakil Merkezi’nin, sadece Gaziantep’in değil, bölge illeri ve yurt dışından gelen çok sayıda hastaya şifa verdiğini vurguladı. Coşkun, “Yaşam ümitleri giderek azalan, ışıkları azalan Rahime’ye artık yepyeni bir hayat nasip oldu. İnşallah bundan sonra sağlıkla büyüyüp, nice doğum günü pastalarını kesecek” dedi. Operasyonu gerçekleştiren Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Sacit Çoban, canlıdan çocuk nakli yapılan merkez sayısının Türkiye’de çok az olduğunu, bunlardan birini yapan Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’nin başarılı bir ameliyata imza attığını kaydetti. Doç. Dr. Çoban, “Rahime’nin ameliyattan önce ciddi kaşıntıları, gece uyuyamama problemlerinin olmamasının yanısıra, hem aile hem kendisinin rahatlaması, bunun da yoğun bakımdan tam doğum gününde çıkması ve kendi doğum günü pastasını kesip bizimle birlikte paylaşmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Rahime ameliyattan çıktıktan sonra ailesine, ‘Baba artık yeni bir Rahime İrem geldi. Ben bundan çok mutlu oldum. Allah Rahime İrem’e bu doğum gününde yeni bir hayat bahşetti” dedi.

Şahinbey Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Elbeyli de, hastane olarak hizmetlerini daha ileriye götüreceklerini vurguladı.

ALLAH İREM’İ BİZE YENİDEN VERDİ

Çocuklarının rahatsızlığı nedeniyle, son 7 yılın,5 yılını hastanelerde geçirdiklerini belirten Sıtkı ve Naile Arı, “İrem’in yoğun bakımdan çıktığı günün gecesi uyuduğunu görünce saatlerce sevinç gözyaşı döktük. Çünkü bu çocuğumuzun ilk kez bir gece uyumasıydı. Hele, idrarının normale dönüp, vücudundaki sarılığın gitmesi bizi adeta sevinçten çıldırttı. İrem, ‘Evdeki bütün elbiselerimi çöpe atın. Çünkü onlar beni kaşındırıyordu’ talimatı ise bizim için en mutluluk kaynağı istek. Kızımıza biz kendi aramızda isminden esinlenerek ‘Rahmoş’ deriz. Kuzeniyle telefonla konuşurken, ‘O eski Rahmoş gitti, yenisi geldi’ dediğini duyunca gözyaşına boğulduk. Karnım çok büyüktü, o büyüklük gitti. İrem’imiz tekrar doğdu, dünyaya geldi. Yavrumuzun bugün ilk doğum günü bizim için” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İREM DOĞUM GÜNÜNDE YAŞAMA DÖNDÜ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin