İşadamı Beluk, “Yanımızda Valide vardı”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adana’da ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında 36’sı tutuklu 103 sanığın yargılandığı davada, tutuklu işadamı Muammer Beluk, ‘FETÖ’nün Adana yapılanmasındaki üst düzey isimleri açıkladı.

Haklarında ‘Terör örgütüne üye olmak’ ve ‘Terör örgütüne finans sağlamak’suçundan 25’er yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle dava açılan ‘FETÖ’ lideri Fethullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 14’ü firari, 103 işadamının Adana 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmalarına üçüncü günde de devam edildi. Tutuklu sanıklardan Erciyes İnşaatın sahibi Muammer Beluk, cemaat ile 2001 yılında Anadolu Genç İş Adamları Derneği vasıtasıyla tanıştığını söyledi.

“Bu dernekle Ankara’da Türkçe Olimpiyatları’na gittik. Orada siyahi bir çocuğun İstiklal Marşı’nı ezbere okumasından çok etkilendim. Böylece içlerine girmiş oldum. Bu yapıyla birlikte 2012 ve 2013 yıllarında ABD’ye, bunun yanı sıra da Kongo, Mısır, Senegal, Cezayir’e de gittim. Gittiğimiz yerlerde bize bu yapının okullarını gezdiriyorlardı. Amaçları bana okul yaptırmaktı. Çünkü benim hayır için okul yaptırdığımı biliyorlardı. Ancak daha önce Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne Mimarlık Fakültesi ve Adana’ya bir lise yapma sözü vermiştim. Bu yüzden herhangi bir okul yaptırmadım onlar için. ABD’ye ilk ziyaretimizde 4 kişi, Fethullah Gülen’i görmeye gidecekti. Ancak Gülen hasta olduğu için görüşmenin iptal edildiğini söylediler.

Kongo’ya gittiğimizde yanımızda dönemin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da vardı. Hatta Çelikcan, benim de geziye katılmam için çok arayıp ısrar etti. Senegal’de kurban kestik. Parasal olarak bu yapıya hiç yardım yapmadım, yapmam da. Zaten bunu en başta onlara söylemiştim. Dağlıoğlu Mahallesi’nde bulunan Altınçocuk Okuma Salonu’nu yaptım. Bunu benden Cevdet Şeker istedi. Toplantı ve sohbetlere katıldım. Toplantılarda Barış Hoca diye bildiğimiz kişi dini sohbetler yapardı. Mavi Marmara olayından sonra bu yapıya karşı soğudum. 25 Aralık’tan sonra da pişman oldum” dedi.

Kaynak; Hürriyet

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İşadamı Beluk, “Yanımızda Valide vardı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin