İşgücü araştırma sonuçlarına göre; üç gençten birisi çalışıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada işgücü araştırması sonuçları değerlendirdi. Açıklamada genç nüfusun %34,1’inin istihdamda olduğu belirtildi.

Hanehalkı İşgücü Araştırması 2015 yılı sonuçlarına göre, Türkiye’de 15-24 yaş grubundaki nüfusun %34,1’i istihdamda olanlardan, %7,8’i ise işsizlerden oluşmaktadır. Diğer bir ifadeyle her üç gençten biri çalışırken her yüz gençten sekizi işsiz kaldı.

Eğitim ve öğretim gibi nedenlerle çalışmayı tercih etmeyen, işgücüne dahil olmayan gençlerin oranı %58 oldu.İstihdam edilenler ile işsizlerin toplamından oluşan işgücünün, genç nüfustaki oranı %41,9 iken gençlerin %58’i işgücü dışında yer aldı ve bunların önemli bir bölümünü eğitim ve öğretimine devam eden gençler oluşturdu.

Çalışan gençler çoğunlukla hizmet ve satış elemanı

Araştırma sonuçlarına göre, istihdam edilen gençlerin  %24,9’u “hizmet ve satış elemanı” olarak çalışırken, %20,7’si “nitelik gerektirmeyen işlerde çalışanlar”, %17,1’i ise “sanatkârlar ve ilgili işlerde çalışanlar” meslek grubunda yer aldı.

Gençlerde en düşük paya sahip meslek grupları ise %0,8 ile “yöneticiler”, %4,8 ile “profesyonel meslek mensupları” ve %5,4 ile “teknisyenler, teknikerler ve yardımcı profesyonel meslek mensupları” olarak sıralandı.

Gençlerin %59,1’i ücretli olarak sürekli çalıştı

TÜİK Gaziantep Bölge tarafından yapılan açıklamada çalışan gençlerin yarısından fazlasının ücretli/yevmiyeli çalışan olduğu belirtildi.

İstihdam edilen gençlerden %59,1’i sürekli, %18’i geçici olmak üzere toplamda %77,2’si ücretli veya yevmiyeli olarak çalıştı.

Gençlerin %19,2’si ücretsiz aile işçisi, %3’ü kendi hesabına, %0,7’si ise işveren olarak çalıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İşgücü araştırma sonuçlarına göre; üç gençten birisi çalışıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin