İŞKUR’DAN GİRİŞİMCİLİK VE KARİYER GÜNLERİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İŞKUR’DAN GİRİŞİMCİLİK VE KARİYER GÜNLERİÇalışma ve İş Kurumu Gaziantep İl Müdürlüğü, üniversite gençliğine yönelik “Girişimcilik ve Kariyer Günleri” düzenliyor.

İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenleyeceği Girişimcilik ve Kariyer günlerinde girişimcilik, işbaşı eğitim, kariyer basamaklarının tanıtılması ve işe yerleştirme aşamalarında izlenmesi gereken prosedürleri anlatacak. Üniversite gençliğinin girişimcilik ve kariyer konularında karşılaştığı sorunların değerlendirileceği çalıştaya, üniversite öğrencileri, akademisyenler, iş dünyası ile kamu kurumlarından üst düzey yöneticiler katılacak. Çalışma ve İş Kurumu Gaziantep İl Müdürü Siraç EKİN, üniversite gençliğine yönelik olarak düzenlenen Girişimcilik ve Kariyer günlerinde gençliğe yönelik istihdam ve kariyerin sağlanmasında akademik değerlendirmeler yapılacağını söyledi. Ekin; “İşkur ve Üniversite yetkilileri iki günlük programlarda genç istihdamın desteklenmesi operasyonel çalıştaylar ile gençliğe yönelik istihdam ve kariyerin sağlanmasında akademik değerlendirmeler yapacaktır. Üniversite gençliğine yönelik olarak düzenleyeceğimiz Girişimcilik ve Kariyer Günlerinde, girişimcilikte; satış, pazarlama, Gıda İşletmeciliği, tekstil v.b. çalıştaylar organize edilecek, üniversiteden Kamuya kariyer basamakları irdelenecektir. Konuşmacılar sektörel alanlarda yapacakları sunumda genel bir bakış ile sektörde nasıl büyüme sağlandığı, hangi fırsatlardan yararlanılması gerektiği, gençler için neden önemli olduğu konusunda gençleri bilgilendirecektir.

İŞKUR’DAN GİRİŞİMCİLİK VE KARİYER GÜNLERİBAŞARININ ANAHTARI KARİYER GÜNLERİNDE

Yapılacak olan insan kaynakları sunumuyla, Profesyonel fırsatlar hakkında anahatlar, başarılı olmak için gereklilikler ve endüstrideki teknik meslekler hakkında bilgilendirmeler yapılacak, karakter özelliklerini ve başarıyı gösteren sunumlar yapılacaktır. İşgücü faaliyetlerinde; Üniversite gençliği ile diğer gençler için sektörlerdeki işbaşı eğitim programlarının fayda ve katkılarına ilişkin bilgilendirme yapacaklardır. Üniversite öğrencileri yönelik düzenlenen Girişimcilik ve Kariyer günlerinin sonunda ise tüm gençlerin aktif işgücüne yönlendirilmeleri, eğitimlerine destek verilmesi, eğitim sonrasında alanlarında kariyer yapmaları ve doğru işe doğru kişilerin yönlendirilmesi konusunda gerekli yönlendirme sağlanmış olacaktır.

4 Nisan 2013 günü başlayacak olan Girişimcilik ve Kariyer günleri açılış konuşmasının ardından Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan  “Gençlerin, Geleceği Planlamalarının Kendileri ve Ülkemiz Açısından Önemi” konulu bir konuşma yapacak. 2 gün sürecek olan Girişimcilik ve Kariyer günlerinde Çalışma ve İş Kurumu Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin, Mehpare KİLECİ (TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Başkanı), Suat PINAR  ( HKÜ Sürekli Eğitim Merkezi / Proje Koordinatörü ) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Gaziantep Genç  Girişimciler Kurulu  Başkanı Cengiz Konukoğlu, Yrd.Doç.Dr. Serkan DOLMA, Prof. Dr. Hanifi ASLAN, Peryön Güneydoğu Şube Başkanı Burak Aybey, Prof Dr.İbrahim YILDIRIM, İşkur Şefi  Ali YILDIRIM, İş ve Meslek Danışmanı   Abdulhamit YILDIRIM,  Yrd. Doç.Dr.Bilgehan PAMUK, Vergi Denetim Kurulu Grup Başkanı Müfettiş Mehmet DEMİR, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, Yrd.Dç.Dr. Rüstem YANAR  (Gaziantep Ünv. İİBF),   Gökhan DOĞAN (KOSGEB Müdürü), Dr. Bülent ÖZKAN (İpek yolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri), Mehmet ÖZCAN   ( İŞKUR  Şefi), M.İhsan ERCAN ( GESOB Eğitim Müdürü ) konuşmacı olarak katılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İŞKUR’DAN GİRİŞİMCİLİK VE KARİYER GÜNLERİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin