İŞKUR hem meslek hem iş sahibi yapıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğünü ziyaret etti. Erdoğan, İŞKUR’un faaliyet alanının son yıllarda çok genişlediğini belirterek, “İŞKUR, istihdama ve ekonomiye çok önemli katkı sunuyor” dedi.

İŞKUR’un Önemi Arttı

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin ve kurum çalışanlarını ziyaret etti. İş bulmak için kuruma gelen vatandaşlarla da sohbet eden Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti döneminde İŞKUR’un  çalışma alanının çok genişlediğini belirterek, “İŞKUR son yıllarda çok gelişti, profesyonelleşti. Bir taraftan meslek edindirme kursları ile vasıfsız insanlarımızı meslek sahibi yapıyor, diğer taraftan da istihdamın yaygınlaşmasında çok önemli bir rol üstleniyor. İŞKUR, artık ülke ekonomisi için çok önemli bir kurum haline geldi. Gaziantep İl Müdürlüğümüz de bu anlamda çok başarılı çalışmalara imza atıyor” diye konuştu.

Herkese Bir Danışman

İŞKUR hem meslek hem iş sahibi yapıyor

İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin, Milletvekili Mehmet Erdoğan’a, düzenlenen kurslar, toplum yararına programlar ve istihdam rakamları ile ilgili bilgi verdi. Ekin, İŞKUR olarak istihdamın  yaygınlaştırılmasında, işçi ve işverenin buluşma notası olduklarını ifade etti. İŞKUR’a başvuran herkese bir danışman atandığını belirten İl Müdürü Ekin, “Gerek  iş arayan gerekse de işçi arayan işverenler kurumumuza başvurduğunda kendilerine bir danışman tayin edilir. Tıpkı aile hekimi gibi. Onlar istemedikçe o danışman değişmez. Danışmanla her zaman diyalog halinde olarak sorunlarına çözüm bulurlar” dedi.

Katılımcı Sayısı 3’e Katlandı

İŞKUR’un bir taraftan meslek edindirme kursları ile vasıfsız kişileri meslek sahibi yaptığını, diğer taraftan da istihdam imkanı sunduğunu belirten Siraç Ekin, 2017 yılında çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik 35 toplum yararına program düzenlendiğini açıklayarak, “Bu programlara 5 bin 788 kişi katılarak istihdam edildi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen toplum yararına programların toplam bütçesi 64 milyon 154 bin TL’dir. Bir önceki yılla kıyasladığımız zaman toplum yararına programlara katılanların sayısı 2017’de tam üç kat artmıştır. Diğer taraftan ilçelerimizde de geçtiğimiz yıl 20 toplum yararına program düzenlenmiş ve bu programlara 2 bin 857 kişi katılarak istihdam edilmeleri sağlanmıştır” şeklinde konuştu.

4482 Kişi Meslek Sahibi Oldu

İŞKUR tarafından düzenlenen meslek edinme kurslarının büyük ilgi gördüğünü de vurgulayan İl Müdürü Ekin, geçtiğimiz yıl il genelinde 561 meslek edindirme kursu düzenlendiğini ve bu kurslara 4 bin 482 kişinin katıldığını açıkladı. Ekin, açıklamasını şöyle devam ettirdi: “Çocuk gelişimi, kuaförlük, terzilik, düz dikiş makinecisi, evde çocuk bakımı, ahşap boyama, mefruşat, el nakışçısı, ahşap süslemecisi, hasta kayıt-kabul, hasta yaşlı refakatçisi, sedefkar, kasiyer, bindallı, bilgisayarlı muhasebe, çağrı merkezi elemanı, kilim dokuma, aşçı yardımcısı gibi kursları bu yıl da düzenleyerek istihdama ve ülkemiz ekonomisine katkı sunmaya devam edeceğiz. Meslek kursları dışında ayrıca 22.700 kişiyi kalıcı istihdama kazandırdık. bunların SGK ve vergi gelirlerini işsizlik sigortası bütçesinden karşıladık” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İŞKUR hem meslek hem iş sahibi yapıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin