İŞKUR işverenleri bilgilendiriyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sıraç Ekin başkanlığında oluşturulan heyet, işverenleri İşbaşı Eğitim Programları, işverenlere istihdam teşvikleri ve daha birçok konuda bilgilendiriyor.
Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, işverenlere istihdam teşvik uygulamaları ve mesleksizlik sorununa çözüm olarak kabul edilen İşbaşı Eğitim Programlarının detaylarını işverenlere aktarmak üzere 50 ve üzeri işçi çalıştıran firmalara, İl Müdürü Siraç Ekin başkanlığında oluşturulan heyetle birlikte iş yerleri ziyaretlerine hız verdi.
Ziyaretlerde İşbaşı Eğitim Programlarının işverene ve istihdama olan katkısı, program sonrası SGK ve vergi indirimleri ile İŞKUR bütçesinden ödenen ve asgari ücret seviyesinde ödenen ücretlerin nasıl bir işleme tabi tutulması gerektiği, hangi mesleklerde ve alanlarda işbaşı eğitim programının uygulanabileceğini, iş başı eğitim programlarına kimlerin katılabileceğini, programın bitiminde istihdam edilen katılımcılar nedeniyle işverenin yararlanacağı SGK teşviklerinin işveren katkı payı, miktarı ve süresi hakkında, işletmelerin asıl işverenine, insan kaynakları, muhasebe ve işletme müdürleri bilgilendiriliyor.
İŞİ USTASINDAN ÖĞRENİYORLAR
İşi, işbaşında ustasının eşliğinde ve kaynağında öğretilmesi, nitelikli eleman haline getirilmesi için yapılan bu çalışmayla beraber, işverenin istihdama yönelik diğer faaliyetleri hakkında İŞKUR heyeti bilgilendirme sunumu yapıyor.
İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin ve ekibi firma ziyaretleri ve sunumu işverenler tarafından memnuniyetle karşılanırken, bu nedenlerle işverenlerin iş başı eğitim programları başvurularında kuruma aşırı talep gelmeye başladığı bildirildi.
Konu hakkında açıklama yapan Ekin, “Sektörel bazdaki dağılımları dikkate alarak belirlenmiş ve programa alınmış ziyaret programları esnasında işbaşı eğitim programının işverenlere sağladığı katkının yanı sıra iş sağlığı güvenliği, işe yerleştirme ve iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerine yönelik personel alımlarının İŞKUR üzerinden yapılması gibi önemli ve ekonomik yönüyle hayati önem arz eden konular teker teker anlatılmaya devam edilecektir” dedi.
SİGORTA PRİMLERİ İŞKUR TARAFINDAN KARŞILANIYOR.
Ekin sözlerine şöyle devam etii; “İşyerinde en az 2 sigortalı üzerinde işçi çalıştıran iş yerleri işbaşı eğitim programından faydalanabilmektedir. Bu programa katılan katılımcılara aylık 1000 TL ücret ile Genel Sağlık Sigortası ve iş meslek hastalıkları sigorta primleri İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Haziran ayı sonu itibariyle yapılan işbaşı eğitim programı sayısı 596 olup toplam katılımcı sayısı 2202 e ulaşmıştır. Bu programı bitirenler hem kalifiye eleman olarak yetişmiş olup hem de istihdama katılması için diğer iş arayanlara göre öncelikli durumda olmuş olacaklardır.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İŞKUR işverenleri bilgilendiriyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin