İŞKUR, TÜİK’te bilgilendirme toplantısı düzenledi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İŞKUR, TÜİK'te bilgilendirme toplantısı düzenlediGaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü personeline hizmet alanları ile ilgili bilgi verdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Gaziantep Bölge Müdürlüğü, Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) çalışmaları hakkında bir farkındalık oluşturmak, kurumlar arası işbirliği ve iletişimi arttırmak amacıyla personeline yönelik bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç EKİN’in konuşmasıyla başlayan toplantıda Sayın EKİN, istatistiğin önemine değinerek kurumlar arası işbirliğinin önemli olduğunu, işbirliğini arttırmak gerektiğini söyledi.

İlk sunumu yapan İŞKUR Şube Müdürü Ali YILDIRIM, iş kanunları ve yönetmelikten bahsettikten sonra İŞKUR’un genel faaliyetleri, danışmanlık ve işe yerleştirme hizmetleri, işgücü piyasası izleme ve değerlendirme çalışmaları, engelli ve hükümlülere yönelik faaliyetleri ile işsizlik sigortası hakkında bilgiler verdi. İşbaşı eğitim programları, istihdam garantili mesleki eğitim kursları ve girişimcilik eğitimleri gibi çok çeşitli eğitim faaliyetleri olduğunu aktaran Sayın YILDIRIM, istihdamında zorluk çekilen işsizlerin işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından toplum yararına programlar uygulandığını söyledi.

Daha sonraki sunumu gerçekleştiren İŞKUR Şube Müdürü Mehmet ÖZCAN, İŞKUR faaliyetleri ve istihdam olanaklarından bahsetti. İl Müdürlüğüne kayıtlı işsiz sayısı ve işe yerleşen işsiz sayısı gibi istatistikler veren Sayın ÖZCAN, meslek seçimi konusunda danışmanlık hizmeti kapsamında 2013 yılında Gaziantep’te 168 okulu ziyaret ederek 32 bin 400 öğrenciye danışmanlık hizmeti verdiklerini belirtti. Ayrıca kadınlara yönelik istihdam projeleri, meslek odaları ve üniversitelerde kurslar, işsizlik maaşı alanlara özel danışmanlık ve engellilere istihdama yönelik özel çalışmalar da yaptıklarını sözlerine ekledi.

İŞKUR, TÜİK'te bilgilendirme toplantısı düzenledi

Son olarak İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Sibel ŞENGÜL iş arayanlara ve işverenlere yönelik iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden, eğitim programlarından ve engelli teşviklerinden bahsetti. Sayın ŞENGÜL, hedef gruplarının öğrenciler, işsizler, işçiler ve işverenler olduğu iş ve meslek danışmanlığı kapsamında mesleki rehberlik, eğitimlere yönlendirme, işe yerleştirme, işe uyum desteği ve işverenlere danışmanlık hizmetleri verdiklerini söyledi. Bu sayede sürdürülebilir istihdam sağladıklarını, istihdam ve verimliliğin arttığını sözlerine ekledi.

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü personelinin sorularının cevaplandırılması ile toplantı tamamladı. TÜİK Gaziantep Bölge Müdürü Erdoğan ASAR, İl Müdürü Siraç EKİN ile Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürleri ve Danışmanlarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İŞKUR, TÜİK’te bilgilendirme toplantısı düzenledi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin