İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısında; 31 kişi hayatını kaybetti 147 kişi yaralandı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda Dış Hatlar Terminali’nin giriş kapısı ve otoparkta 3 ayrı patlama oldu, ilk belirlemelere göre 31 kişi hayatını kaybetti 147 kişi yaralandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısına ilişkin, “Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil. Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti.” dedi.

Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıları hastanelere sevk etti. Atatürk Havalimanı’na en yakın hastane olması sebebiyle Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralıların yakınları hastaneye akın etti.  Yakınlarından haber alamayan vatandaşların gergin bekleyişi sürüyor. Çevre Hastanelere kaldırılan yaralıların durumları hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

İstanbul Valisi Vasip, Atatürk Havalimanı Giriş Kapısı önünde terör saldırısına ilişkin, basın mensuplarına açıklama yaptı.

“Değerli basın mensupları, bugün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında, ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetti. 60’a yakın yaralı hastanelerimize intikal ettirilmiştir. Yaralıların tedavileri, hastanelerde devam etmektedir. Detaylı incelemeler her yönüyle sürdürülmekte olup, gelişmelerden kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir. Yine yolcu giriş ve çıkışları hızla normale dönüştürülmekte olup kısa zamanda planlı uçuşlara başlanacaktır” dedi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’na düzenlenen saldırıya tüm dünyadan tepkiler geliyor.

Alınan bilgiye göre Havalimanı personelinin geçişi sırasında meydana gelen saldırıda hedefin çok büyük bir katliam olduğu tahmin ediliyor.

Terör Uzmanı Mete Yarar; “Güvenlik görevlisi fark etmemiş olsaydı daha kötü bir tablo ile karşılaşabilirdik. Bu saldırıda şu örgüt diyemiyrm. Baktığımda birden çok örgütün olduğunu tahmin ediyorum” dedi.

İstanbul’sa vatandaşlar kan vermek için hastanelere akın etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısında; 31 kişi hayatını kaybetti 147 kişi yaralandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin