İstanbul saldırısının  planlayıcısı olduğu iddia edilen Çatayev,  paralı muhbir çıktı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

çatayev-istanbul-saldirisiİstanbul’da Atatürk Havalimanı saldırısının planlayıcısı olduğu iddia edilen ‘Tek Kollu’ lakaplı Ahmet Çatayev paralı muhbir olduğu ortaya çıktı. İstanbul  Atatürk Havalimanı saldırısının aydınlatılmasına yönelik yapılan çalışmalarda Gaziantep’te de 17 kişi de gözaltına alındı.

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısının aydınlatılmasına yönelik Gaziantep’te yapılan operasyonlarda DAEŞ’li oldukları belirtilen yabancı uyruklu 17 kişi gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliği durum hakkında açıklama yaptı.

Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamada, İstanbul saldırısının aydınlatılmasına yönelik Gaziantep’te yapılan çalışmalarda gözaltına alınan yabancı uyruklu şüphelilerde çok sayıda dijital malzeme ele geçirildiği belirtilerek şöyle denildi:

“DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda; İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 28.06.2016 tarihinde yabancı uyruklu 3 canlı bombanın kendilerini patlatması olayının aydınlatılmasına yönelik ilimiz dahilinde özellikle (YTS) Yabancı Terörist Savaşçıların konaklama yerlerine, geçiş güzergahları ve şehir giriş-çıkışlarında yapılan ve devam eden aramalarda yabancı uyruklu 17 şahıs yakalanmıştır. Şahısların üzerinde ve bulundukları araçta yapılan arama sonucunda, çok sayıda dijital malzeme elde edilmiş olup, şahıslarla ilgili adli işlemler devam etmektedir.”

IŞİD’li terörist “Tek Kollu” Ahmed Çatayev ;

İstanbul’da Atatürk Havalimanı saldırısının planlayıcısı olduğu iddia edilen ‘Tek Kollu’ lakaplı Ahmet Çatayev paralı muhbir olduğu ortaya çıktı. Ukrayna’nın Odesa kenti emniyet müdürü Giorgi Lortkipanidze, bu teröristin paralı muhbirleri olduğunu ve hükümete teröristlerle ilgili bilgi verdiğini söyledi.
ABD’li bir yetkili, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki saldırının IŞİD’li terörist Ahmed Çatayev tarafından planlandığını söyledi. Rusya’nın Kuzey Kafkasya bölgesinden olduğu bilinen Çatayev’in, IŞİD’de üst düzeyde görevler üstlendiği belirtildi. ABD Kongresi üyesi ve İç Güvenlik Komitesi Başkanı Michael McCaul, “Tek Kollu” lakabıyla bilinen terörist için “Pek çok kez Suriye’ye gitmiş ve örgütte savaş bakanlığında üst düzey operasyonları yönetmiş” dedi.

BM’nin “Rusça konuşan teröristler” listesinde adı geçen Çatayev’in 2011’de Bulgaristan’da tutuklandığı ancak Avusturya’da mülteci statüsüne sahip olduğu için salıverildiği ifade edildi. 1 yıl sonra Gürcistan’da yaralı olarak tutuklanan Çatayev’in burada da serbest bırakıldığı öğrenildi. Uluslararası Af Örgütü, Çatayev’in 2000 yılında gerçekleşen Grozni’deki baskında yaralandığını, bu yüzden kolunu kaybettiğini belirtti. O tarihte Ukrayna’ya kaçan Çatayev’in Rusya tarafından iadesi istenmiş, ancak Uluslararası Af Örgütü iade edilmemesi çağrısı yapmıştı. Dün bir açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü, İstanbul’daki saldırıyı kınadıklarını ve Çatayev’e ilişkin çağrının gerekçesinin işkenceye maruz kalması olduğunu açıkladı. Bunun da insan haklarına aykırı olduğu vurgulandı. Öte yandan, Ukrayna’nın Odesa kenti emniyet müdürü Giorgi Lortkipanidze, Çatayev’in paralı muhbirleri olduğunu ve hükümete teröristlerle ilgili bilgi verdiğini söyledi.

Habertürk’ün haberine göre, BM’nin “Rusça konuşan teröristler” listesinde adı geçen Çatayev’in 2011’de Bulgaristan’da tutuklandığı ancak Avusturya’da mülteci statüsüne sahip olduğu için salıverildiği ifade edildi. 1 yıl sonra Gürcistan’da yaralı olarak tutuklanan Çatayev’in burada da serbest bırakıldığı öğrenildi.

Uluslararası Af Örgütü, Çatayev’in 2000 yılında gerçekleşen Grozni’deki baskında yaralandığını, bu yüzden kolunu kaybettiğini belirtti. O tarihte Ukrayna’ya kaçan Çatayev’in Rusya tarafından iadesi istenmiş, ancak Uluslararası Af Örgütü iade edilmemesi çağrısı yapmıştı. Dün bir açıklama yapan Uluslararası Af Örgütü, İstanbul’daki saldırıyı kınadıklarını ve Çatayev’e ilişkin çağrının gerekçesinin işkenceye maruz kalması olduğunu açıkladı. Bunun da insan haklarına aykırı olduğu vurgulandı. Öte yandan, Ukrayna’nın Odesa kenti Emniyet Müdürü Giorgi Lortkipanidze, Çatayev’in paralı muhbirleri olduğunu ve hükümete teröristlerle ilgili bilgi verdiğini söyledi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul saldırısının  planlayıcısı olduğu iddia edilen Çatayev,  paralı muhbir çıktı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin