İstanbul’da bombalı araçla saldırı 7’si polis 4’ü sivil 11 kişi hayatını kaybetti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da bu sabah Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında, Şehzade Paşa Caddesi üzerinde Çevik Kuvvet otobüslerine yönelik bombalı araçla düzenlenen saldırıda yaralan vatandaşları ve polisleri Haseki Hastanesi’nde ziyaret etti.

Türkiye’yi yasa boğan saldırıda 7 polis memuru şehit oldu, 4 vatandaş yaşamını yitirdi, 3’ü ağır 36 kişi yaralandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Haseki Hastanesinden çıkarken basın mensuplarına yaptığı açıklamada terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini ifade ederek hayatını kaybedenlerin ailesine tüm Türk Milletine baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör saldırısını lanetleyerek şunları söyledi;“Allah sabırlar versin. Haseki hastanesinde şuanda yoğun bakımda olan 2 hastamız var. Diğer hastalarımızı ziyaret ettim. şuan gayet iyiler kendileriyle kısa bir sohbetimiz oldu. Tabi ki patlamanın şiddetiyle ufak tefek zedelenmeler oldu ama en kısa zamanda  gerek başhekimimiz gerekse ilgili doktorlarımızın ifadesiyle taburcu edilecekler. Başsavcımız bölgede çalışmalarını yapıyor.  7 şehit polisimiz 4 sivil şehidimizle ilgili adli işlemler devam ediyor. Adli işlemlerin akabinde zaten ailelerine teslim edilecekler. Böylece onları da ebedi aleme böylece uğurlamış olacağız.

“ŞEHİTLERİMİZ VAR CİĞERİMİZ YANIYOR”

Şunu da çok açık net söyleyeyim ifade edeyim. Terör örgütünün özellikle şehit polis veya sivil asker bu tür ayrımı bizi pek bağlamaz, sonunda şehit olan insandır. Bunların bu yaptıkları insana karşıdır. Bizim askerimizin de polisimizin de köy korucumuzun da görevi nedir? Bu ülkede can güvenliğini mal güvenliğini sağlamaktır. Tüm milletin aslında güvenliğini sağlamaktır. Bu güvenliği sağlamakla yükümlü olan insanlara karşı bu adımlar, bu terör eylemleri yapılmaktadır. Bunun affedilir bağışlanır bir tarafı yoktur. Dolayısı ile teröristlere karşı biz , mücadelemizi sonuna kadar yılmadan usanmadan vereceğiz. Şehitlerimiz var ciğerimiz kan ağlıyor. Her şeyin bir bedeli var, ilk insanla başlayan bir mücadele var. Bu da kıyamete kadar sürecek. Şuan da bitti bitecek biter diye bir şey yok. Bunu minimize edilmesidir ast olan.  Bu konuda da silahlı kuvvetlerimiz polislerimiz korucularımız hakikaten ortaklaşa çok ciddi mücadele veriyorlar vermeye devam edeceğiz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin tüm ailelerine başsağlığı dilerken ortaklaşa milletimizin de başı sağ olsun diyorum” dedi.

İstanbul Vezneciler’de Celal Ağa Konağı Oteli önüde Çevik Kuvvet ekiplerinin geçişi sırasında bombalı araçla gerçekleştirilen olay sonra bölge güvenlik çemberine alınarak girişler yasaklandı. Olay hakkında 7 savcı olay yerinde şuanda görev yapıyor.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul’da bombalı araçla saldırı 7’si polis 4’ü sivil 11 kişi hayatını kaybetti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin