İstihdamın adresi GAZİANTEP İŞKUR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep İŞKUR tarafından geleneksel hale getirilen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının 6’ncısı büyük ve coşkulu katılımla muhteşem açılış törenine sahne oldu.

“İstiklalin ve İstihdamın Kalesi” sloganı ile çalışmalarına devam eden Gaziantep İŞKUR, fuardaki yoğun katılımla seçilen temada ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ispat etti. Fuar adeta “Kadın İstihdamında Gaziantep İŞKUR” dedirtti.

Gaziantep İŞKUR tarafından 20-21 Aralık 2018 tarihinde Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre Salonunda gerçekleştirilen fuarda katılımcı izdihamı yaşandı.

On binlerce fuar ziyaretçisi fuaye salonundaki stantları ziyaret ederek iş arayanlar özgeçmiş ve CV bıraktı.  Bu sayede işverenlerin iş gücü veri tabanı oluşturma imkânı sağlanmış oldu.

Gaziantep İŞKUR tarafından 20-21 Aralık 2018 tarihinde Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre Salonunda gerçekleştirilen fuara çok sayıda ve değişik sektörlerden stant açan firmalar aradıkları nitelikteki çalışanı bulmak için beklediği buluşmayı gerçekleştirerek, kendi sektörüne uygun çalışanı yapacakları ön değerlendirme sonrasında istihdam için işletmelerine davet etme imkanı buldu.

Açılış törenine, İl Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ali Gür, Sanko Üniversitesi Rektörü Güner Dağlı, Türkiye İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Şahinbey ve Şehitkamil İlçe Kaymakamları, İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin, Gaziantep Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, ile Gaziantep ve komşu illerin il ve bölge müdürleri katılım sağladı.

İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının açılışında İŞKUR tanıtım videosunun ardından salondaki yoğun kalabalığa hitap eden Gaziantep Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin; fuarın iş gücünün beklediği ve özlediği güne kavuştuğunu, insan odaklı bu etkinliğin önemli bir farkındalık yarattığını söyledi.

İstihdamın adresi GAZİANTEP İŞKUR

Ekin; İş birliği ile gönül birliği ile çalışma birliği ile ve ekip ruhuyla yola çıkmış ve vatandaşlarımıza hizmet etmeyi kendimize, çalışma arkadaşlarımızla beraber hedef belirlemiş durumdayız. Bu hedefi hakkıyla ve aksatmadan yerine getirdiğimizi kamu oyunun olumlu geri dönüşleri ile teyit etmiş durumdayız.

İş verenlerle, iş arayanları buluşturan İŞKUR, iş arayan kadınları, gençleri, engellileri, eski hükümlüleri, üniversite öğrencilerini, uzun süreli ve dezavantajlı kesimleri iş bulmaları için 2 gün süreyle ev sahipliği yapmıştır.

Beklenenin çok üzerinde katılımcı misafir ağırlayan İŞKUR fuarı uzun süre konuşulacak olup çok sayıda istihdam ve mesleki eğitime hak kazanan vatandaşlarımız için de vesile olmuş aynı zamanda vatandaşlarımızın iş ve aş temin etmelerine, sosyal barışın sağlanmasına ve iş dünyasının da beklentilerinin karşılanmasına aracılık etmiştir.

Yıl boyunca etkin çalışma yaparak, işsizlere iş umudu olan işletmeler sistem üzerinden incelenerek, en fazla istihdam sağlayanlarla, mesleki eğitime, girişimciliğe ve bu etkinliğin, fuarın yapılması için destek sponsorluğu yapan işletmelere, fuar katılımcısı ve aynı zamanda ortağı olan Valilik, belediyeler, üniversite, İŞKUR ve STK’ların üst düzey yetkililerinden hak ettikleri ödülleri alarak onure edilmişlerdir. Gaziantep İŞKUR Müdürü olarak fuara katılım ve destek sunan bütün taraflara, İŞKUR camiasına ve üniversite yetkililerine teşekkür ediyorum”dedi.

Fuarın anlam ve önemine vurgu yapan Türkiye İŞ Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya; İŞKUR üzerinden sağlanan istihdamın belirlenen hedefin çok üzerinde gerçekleştiği Gaziantep’te ki başarının tesadüf olmadığını vurgulayarak bunun yönetimin sevk ve idaresindeki başarıdan kaynaklandığını belirtti. Uzunkaya; istihdamda önemli başarılara imza atan Gaziantep’li yöneticilere ve işverenlere teşekkür etti.

İl Valisi Davut Gül ise Türkiye’de ve Gaziantep’te en büyük sorunun mesleksizlik olduğunu belirterek nitelikli iş gücünün bu alanda değerlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Fuar protokol konuşmalarının ardından ödül alan işletmelerin ödüllerinin takdim edilmesi ve protokol tarafından stantların ziyaret edilmesiyle devam etti.

Fuarda ünlü iş adamı ve Sanko Holding Onursal Başkanı Sn. Abdulkadir Konukoğlu’nun ilham veren başarı hikayesini üniversite öğrencilerine anlatması ilgiyle dinlendi.

İstihdamın adresi GAZİANTEP İŞKUR

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstihdamın adresi GAZİANTEP İŞKUR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin