İŞVEREN VE İŞÇİ GAİF’TE BULUŞUYOR!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İŞVEREN VE İŞÇİ GAİF’TE BULUŞUYOR!Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin, 07 Aralık 2012 tarihinde Gaziantep’te başlayacak olan “İnsan Kaynakları ve İstihdam” fuarının işverenlerle iş arayanların buluşma mekanı olacağını söyledi.

7-8-9 Aralık 2012 tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan İnsan Kaynakları ve İstihdam” fuarı (GAİF 2012) istihdamın en büyük iki bileşeni olan iş arayan ve işverenin buluşma noktası olacak. Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin GAİF 2012 fuarının bölgede ilk olma özelliği taşıdığını belirterek amaçlarının işçi ve işvereni buluşturmak olduğunu söyledi. Ekin; “ bu organizasyonla, gençlerimize iş gücü piyasası ile ilgili bilgi aktarmak, onları çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri iş yerleri konusunda bilgi sağlamak, iş arama becerileri kazandırmak ve onlara rehberlik etmeyi planlıyoruz. Gençlerimizin, fuara katılan firma temsilcileri ile direkt iletişimlerinde; firmaların üretimleri, personel politikaları, sektör ve iş piyasası bilgileri, iş ve staj bağlantıları, ilgili meslek elemanlarının yapmış oldukları çalışmalar ve iş tecrübeleri, çalışma koşullarının gerçekleri, firmaların eleman tercihinde göz önüne aldığı önemli noktalar, işletmelerin organizasyon yapısı gibi bilgileri almalarını sağlamaya çalışacağız.

ÖĞRENCİLER VE ÖZÜRLÜ VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLECEK

Bu fuarda, Lise öğrencilerimizin meslekleri tanımalarında ve meslek seçiminde karar vermelerinde yardımcı olmak ve üniversite öğrencilerinin gelecek hakkındaki mesleki vizyonlarını geliştirmek, özürlülerin iş gücü piyasasına katılımını kolaylaştırılmak ve fırsatlardan diğer bireyler gibi faydalanmaları sağlamak amacıyla bilgilendirme, bilinçlendirme, yönlendirme ve danışmanlık hizmetlerinde bulunacağız.  Bildiğiniz gibi Gaziantep, Bakanlığımızın düzenlediği Kadın İstihdamı Projesinde pilot il olarak seçilmiştir. Bu organizasyonla, Kadın istihdamını etkili bir şekilde teşvik etmek ve kadınlarımızı, oluşturulmaya çalışılan “Yönlendirme Ağı” modeli hakkında bilgilendirerek, istihdam edilmelerini sağlamaya çalışacağız. Ayrıca, gelişen Gaziantep sanayisinde işverenlerin ihtiyaç duydukları ve temininde güçlük çektikleri meslekler konusunda farkındalık yaratarak kısa, orta ve uzun vadede iş gücü kaynağı ihtiyaçlarının karşılanması ve planlanmasına yardımcı olarak iş arayan ve iş vereni buluşturmuş olacağız.

ORGANİZASYON BÖLGEMİZE ÇOK BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

GAİF 2012 Fuarı bölgemiz açısından çok büyük katkılar sağlayacak. Bu fuar ile birlikte; firmaların bölgemizde ve ulusal anlamda tanınmalarına yardımcı olunacak, firmalar arası diyalog ve kaynaşma sağlanacak, çeşitli konularda tanıtım, seminer, kariyer günleri, ünlülerle söyleşiler ve panel türü etkinlikler düzenlenecek, GAP projesiyle ortaya çıkabilecek meslek ve iş alanları ile ilgili aktörlerin bir araya getirilmesi sağlanacak, insan kaynakları yöneticilerinin buluşması ile iletişimin ve paylaşımın güçlenmesi Gaziantep’in bölgenin, hatta Türkiye’nin sosyal, kültüler ve ekonomik gelişmesine katkı sağlayacaktır.

Marka şehir olma noktasında emin adımlar atan ve sanayisi ile ön plana çıkan Gaziantep ilk kez insan kaynakları ve istihdam fuarı ile buluşacak. Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu faaliyetleri hakkında halkımıza ve iş dünyasına bilgiler sunulacak. Üniversite öğrencileri ve sanayici iş adamları bir araya getirilerek Ar-ge ve İnovasyon faaliyetlerinin artmasına katkıda bulunulacak.

GAİF 2012’NİN HEDEF KİTLESİNDE KİMLER VAR?

GAİF 2012’nin hedef kitlesinde işletme sahipleri, kamu kurum ve kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları ve üniversitelerin yanında  üniversite öğrencileri, meslek lisesi öğrencileri, mezun durumdaki lise ve üniversite öğrencileri, GAMEK ve Halk Eğitim Merkezlerinde mesleğe yönelik kurs eğitimi alan kursiyerler, Çalış ve İş Kurumuna kayıtlı iş arayanlar, nitelikli ve niteliksiz iş gücü ile dezavantajlı gruplar yer almaktadır.

TARAFLAR ARASINDA KİMLER VAR?

GAİF 2012’nin tarafları arasında Gaziantep Valiliği, Gaziantep Çalışma ve İş Kurum İl Müdürlüğü, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi,  Gaziantep Zirve Üniversitesi ve İpek Yolu Kalkınma Ajansı bulunuyor.

KATILIMCI FİRMALAR

GAİF 2012’nin katılımcı firmaları arasında; Altunkaya Grup, Aras Kargo, ART Halı, Avira Gıda, Bakırcılar Odası, Bayteks Tekstil, Beşler Grup, Bulut Tekstil, Bükücü Tekstil, Cergibozanlar, ÇASGEM, Çelikler Gıda, Denetimli Serbestlik, Erpen Plastik, Eruslu Tekstil, Festival Halı, Gülsan Holding, Güneydoğu Cam, Gür İplik, Gürbüzler Oto, Haliloğlu Gold Sentetik, İl Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kadooğlu Yağ, Kaplan Kardeşler, Kardeşler Boya Örgü, Korupak Oluklu Mukavva, Köksan Pet, Kursan Gıda, Medical Park, Merinos Halı, MTM Plastik, Naksan Holding, Oli Center, Ritaş Holding, Sakatlar Derneği, Sanko Holding, Selçuk iplik, SGK, Şireci Tekstil, Tat Makarnacılık, TEB, Tiryaki Agro, Ünal Sentetik, Yentur Tekstil, Zeta Alüminyum , Özel Sultana Tıp Merkezi bulunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İŞVEREN VE İŞÇİ GAİF’TE BULUŞUYOR!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin