İyilik gemisi Somali yolunda

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun yıllar kuraklık ve iç savaşla mücadele eden Somali için başlatılan uluslararası seferberliğe öncülük eden Türkiye, Anneler Günü’nde İyilik Gemisi ile 11 bin ton insani yardım daha gönderdi.

“İyilik Gemisi”, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık’ın katıldığı törenle, 8 Mayıs’ta İstanbul-Haydarpaşa Limanı’ndan yola çıktı.

AFAD ve Türk Kızılayı işbirliği ile hazırlanan İyilik Gemisi, Somali halkı için 6 bin ton un ve 5 bin ton şeker taşıyor.

Somalili anneleri memnun etmek için burada olduklarını anlatan AFAD Başkanı Oktay, Somali’nin yakın geçmişte yaşadığı iç savaşa ve kıtlığa dikkati çekti. Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı dönemindeki ziyaretiyle dünyanın gözlerinin Somali’ye çevrildiğini kaydetti.

İyilik gemisi Somali yolunda

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ise Haydarpaşa Limanı’nın tarihte yardım gemilerine çok kez ev sahipliği yaptığını anımsatarak, şimdiki yardımın da bunun bir örneği olduğunu söyledi.

Somali ve Doğu Afrika’nın 2011’de derin bir insanlık krizi yaşadığını aktaran Kınık, “O gün milletimizin ve devletimizin büyük bir eş güdümüyle dev bir insanlık operasyonu başladı. O gün kamu kurumlarıyla birlikte bu yardımları o bölgeye ulaştırdık. Afetin erken dönem etkileri geçtikten sonra o bölgeyi şenlendirecek ve kalkındıracak yatırımlara giriştik.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AFAD

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İyilik gemisi Somali yolunda

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin