KALPTEKİ RİTİM BOZUKLUĞU ‘DONDURULARAK’ TEDAVİ EDİLDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KALPTEKİ RİTİM BOZUKLUĞU ‘DONDURULARAK’ TEDAVİ EDİLDİGaziantep’in Sağlık alanında referans merkezlerinden biri olan Medical Park Gaziantep Hastanesi, Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniğinde bölgede ilk kez uygulanan bir yöntemle, kalp kapağı değişimi sırasında ritim problemini de ortadan kaldırmayı başardı.

Cryo Ablasyon adı verilen yöntemde kalbin belirlenen bölgeleri özel bir cihaz yardımıyla -50 dereceye kadar soğutularak çarpıntıya neden olan bölgelerin tedavisi yapılıyor. Kalp rahatsızlığı şikayeti ile Medical Park Gaziantep Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi (KVC) kliniğine başvuran 54 yaşındaki bayan hastaya ilk kez uygulanan ve başarılıyla sonuçlanan yöntem, ritim bozukluğu geçmeyen veya tekrar eden hastalara umut oldu.

Medical Park Gaziantep Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Bilge Erdoğan, başarılı geçen operasyon ve ilk kez uyguladıkları Cryo Ablasyon yöntemiyle ilgili şu bilgileri aktardı;

“Cryo ablasyon yöntemi, dünyada yeni geliştirilen bir yöntemdir. Atriyal fibrilasyon olarak bilinen ve daha çok kalp kapak hastalıklarıyla beraber olan ritim bozukluğunun tedavisinde en yeni ve en son uygulanan bir metottur. Atriyal fibrilasyon özellikle bölgemizde romatizmal kalp kapak darlığı olan hastalarda, çok yaygın görülen bir problemdir. Bu ritim problemi (atriyal fibrilasyon), hastanın kalp fonksiyonlarını %30 oranında düşürmekte ve zamanla kalp içerisinde pıhtı oluşumuna neden olarak hastanın beyin damarlarının tıkanmasına ve dolaysıyla felç geçirmesine sebep olabilmektedir.”

KALPTEKİ RİTİM BOZUKLUĞU ‘DONDURULARAK’ TEDAVİ EDİLDİ

KALPTEKİ RİTİM BOZUKLUĞU ‘DONDURULARAK’ TEDAVİ EDİLDİKalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Mustafa Bilge Erdoğan, eskiden kalp kapak ameliyatları sırasında, bu kalp ritim bozukluğu problemine müdahale edilemediğini, hastanın kalp kapağı değişse bile ritim problemine bağlı şikayetlerinin devam ettiğini ifade ederek, “önceleri bu probleme geniş kalp kesileri yapılarak çözüm aranırdı. Daha sonraları Radyofrekans Ablasyon dediğimiz yöntem kullanılmaya başlandı. Ama tüm bu yöntemlerde bu ritim probleminin tekrarlaması belli oranlarda görülmeye devam etti. Son dönemlerde uygulanmaya başlanan Cryo Ablasyon yöntemi ile ameliyat sonrası kalp ritim bozukluklarının görülme oranı azaltılmaya çalışılmıştır.” şeklinde konuştu.

Op. Dr. Mustafa Bilge Erdoğan, Cryo Ablasyon yönteminin N2O (Protoksit Diazot) gazının özel bir cihazda kullanılması ile cihazın özel kalemi yardımıyla daha önceden belirlenen kalp bölgelerini -50 derecede dondurarak yapılan bir yöntem olduğunu belirterek, “bu yöntem ile ameliyat sonrası ritim bozukluklarının tekrar görülme olasılığı oldukça azalmakta ve diğer yöntemlere göre güvenilir bir şekilde daha düşük komplikasyon oranlarıyla hastalara uygulanmaktadır.” dedi.

Op. Dr. Erdoğan hastanın durumuna ilişkin ise şu bilgileri aktardı;

“Bölgemizde ilk kez Medical Park Gaziantep Hastanemizde uyguladığımız bu işlem başarıyla gerçekleştirilmiştir. 54 yaşındaki bayan bir hastamız uzun süredir devam eden romatizmal kalp kapak hastalığı ve buna bağlı kalp ritim bozuklukluğu (atriyal fibrilasyon) şikayeti ile KVC kliniğimize yatırıldı. Yapılan operasyonla hastanın kalp kapağı değişimi gerçekleştirilirken, Cryo Ablasyon dediğimiz yöntem kullanılarak da ritim bozukluğu problemi giderilmiş oldu. Hastamız 2 günü yoğun bakımda olmak üzere 4 gün süreyle takip edildikten sonra şifa ile taburcu edilmiştir

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KALPTEKİ RİTİM BOZUKLUĞU ‘DONDURULARAK’ TEDAVİ EDİLDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin