KAMERUNLU FUTBOLCULAR ARTIK GAZİANTEP’TE YETİŞECEK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAMERUNLU FUTBOLCULAR ARTIK GAZİANTEP’TE YETİŞECEKGaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kamerun Toofola Spor Akademisi’nin ortaklaşa yaptıkları “Kamerun Futbol Okulu” işbirliği çerçevesinde protokol imzalandı. Bu protokol ile artık Kamerunlu genç futbolcu adayları Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un alt yapısında yetişebilecek.

Kamerun Toofola Spor Akademisi Direktörü Jean Paul NanFack ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kulüp Başkanı Abdulkadir Gözegir arasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak’ın makam odasında gerçekleşti.

Karşılıklı atılan imzalardan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kulüp Başkanı Abdulkadir Gözegir, Kamerun’da 18 yaş altı sporcuları gözlemleyeceklerini ve buradaki spor akademisine seçeceklerini söyledi.

KAMERUNLU FUTBOLCULAR ARTIK GAZİANTEP’TE YETİŞECEK

Önümüzdeki senenin Ocak ayı gibi Kamerun’a gitmeyi planladıklarını ifade eden Gözegir, “İnşallah önümüzdeki günlerde ocak ayı itibariyle gitmeyi planlıyoruz. İkincisini de Nisan ayı itibariyle planlıyoruz. Bu tarihlerde bizde oraya gideceğiz. O akademide hem 18 yaş altı hem 18 yaş üstü sporcularla ilgili turnuvalar düzenlenecek. Turnuvalarda bizim yapımıza ve gelecek vadeden sporcularla ilgili incelemelerimiz olacak. Gözlemlerimiz olacak. Bu sporculari ileriki günlerde inşallah Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’umuza kazandırma adına hem alt yapımıza hem üst yapımıza Kamerun’da sporcu gelme durumu doğacak. İnşallah önümüzdeki günlerde diğer Avrupa ülkeleriyle, böyle kardeş şehir, kardeş takım anlaşmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.

Kamerun Toofola Spor Akademisi Direktörü Jean Paul NanFack ise, Kamerun’a artık tüm Gaziantep halkının yakından tanıdığını belirtti. NanFack, “Kamerun futbolu hakkında bilginiz olduğunu düşünüyorum. Gerçi son dünya kupasında pek iyi bir izlenim veremedik. Fakat ben size bunun garantisini veriyorum. Önümüzdeki yıllarda yetişen genç futbolcu adayları ile Kamerun futbolu çok ön plana çıkacak, çok iyi oyuncular yetiştireceğimize inanıyorum. Bunların da Gaziantep’e gelmesini umut ediyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK ALIYORUZ

Türkiye’nin son dönemlerde gelişen ve kendini yenileyen bir ülke olduğunu dile getiren NanFack, “Türkiye’nin gerçekten gelişmekte olan örnek bir ülke olduğunu söyleyebilirim. Biz Türkiye’yi örnek almaya çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan iyi dileklerini bize daha önce bildirmişti. Kamerun olarak sizi rol model olarak aldığımızı söyleyebilirim. Biz de gelişmek için sizin yaptıklarınızı uygulamak için gayretler gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Kamerun’un bir futbol ülkesi olduğunu ve önemli futbolcuların yetiştiğini belirten Jean Paul NanFack, bu kaliteli futbolcuların bir kısmının artık Gaziantep’te Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulübü için de yetişeceğini aktardı.

Program sonra Kamerun Toofola Spor Akademisi Direktörü Jean Paul NanFack, Başkan Vekili Osman Toprak’a Afrika’nın geleneksel figürlerinden olan bir şef ile lideri temsilen tablo hediye etti. NanFack, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Abdulkadir Gözegir’e ise Afrika’nın simge hayvanlarından birisi olan Fil’den yapılmış bir figür hediye etti.

Başkan Vekili Osman Toprak da, Kamerun Toofola Spor Akademisi Direktörü Jean Paul NanFack’a Gaziantep’in geleneksel el yapımı bakır işlemeli kahve takımını hediye etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KAMERUNLU FUTBOLCULAR ARTIK GAZİANTEP’TE YETİŞECEK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin