Karadeniz ’de hamsi bolluğu: Tekneler binlerce kasayla döndü

featured
Karadeniz ’de hamsi bolluğu: Tekneler binlerce kasayla döndü
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen yıl sınırlı miktarda avlanan hamside bu yıl bolluk yaşanıyor. Palamut bolluğu ile başlayan avlanma sezonunda, son 1 haftadır, ağar hamsiyle dolmaya başladı. Birçok balıkçı, hamsi bolluğunun yaşandığı Kastamonu’nun Cide ve İnebolu açıklarında Karadeniz’e ağlarını attı. Balık tekneleri, Cide ilçesinde bulunan limanlara binlerce kasa dolusu hamsi ile döndü. Limanda indirilen hamsi dolu kasalar, kamyonlara yüklendi. Vatandaşlar ise indirimi hamsi alabilmek için imanda kuyruk oluşturdu.

“Daha çok hamsi bolluğu olacağını düşünüyoruz”

Trabzon’dan denize açıldıklarını ve Kastamonu’nun Cide ilçesinde limana çıktıklarını söyleyen balıkçı Muhammed Şahin, “Trabzon’dan bu bölgeye geldik. Birkaç gündür burada ağ atıyoruz. Karadeniz’de güzel ve iri hamsi var. Daha önceki yıllara göre biraz geç kalmış bir sezon oldu ama şükürler olsun şu anda çok iyi gidiyor. İnşallah böyle devam eder” dedi.

Her teknenin yaklaşık 20-30 ton civarında balık tuttuğunu belirten Şahin, “Köpüğe koyduğumuz zaman sadece bir tekneden bin ya da bin 500 civarında köpükte balık çıkıyor. Karadeniz’de güzel hamsi var. Palamuttan sonra 20 gün falan hamsi olmadı, balık tutamadık. Daha sonra Kastamonu’da açıklarında balık avcılığı başladı. Tekneler balık tutmaya başladı. Bizlerde Trabzon’dan teknelerimizle birlikte geldik ve burada balık tutmaya devam ediyoruz. İyi durumdayız, inşallah daha da iyi olacak. Önümüzde fırtına var, ondan sonra daha çok hamsi bolluğu olacağını düşünüyoruz” dedi.

Bu yıl ki beklentilerinin henüz karşılanmadığını ifade eden Şahin, “Ama halen umutluyuz. Çünkü mevsimler yön değiştirdi. Bu zamanlarda biliyorsunuz soğuk olurdu ama yılbaşı geldi halen hava sıcak, soğumadı. Havalar soğuyacak, üzerine kar yağacak ki biraz daha balığın bollaşacağını düşünüyoruz. Biraz geç olacak ama iyi olacak inşallah, ümitliyiz. Palamut, bu yıl beklentilerimizi karşıladı fakat hamsinin de geç olsa da karşılayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Karadeniz ’de hamsi bolluğu: Tekneler binlerce kasayla döndü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin