Karaduman, “Gaziantep Gazilik ünvanıyla şereflendirilmiştir”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Savunmasının, Milli Mücadelemiz içinde ayrı bir önemi vardır. Bu savunma bağımsızlık, vatan ve bayrak uğruna yiğitlik, kahramanlık ve fedakârlığın destansı abidesi olmuştur. Tüm dünyanın hayranlık ve takdirini kazanan Gaziantep Savunmasının 96′ ıncı yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve gururunu yaşamaktayız.

Vatanımızın her köşesinde olduğu gibi Kurtuluş Savaşı’nın en çetin sahnelerinden biri de Antep topraklarında verilmiştir. Gazi şehrimizin vefakâr, inançlı ve yüreği kurtuluş azmiyle dolu kahramanları büyük bir kararlılık, irade ve dayanma gücüyle sergiledikleri, tarihe mal olmuş örnek savunmalarıyla destanlaşmış ve bu zafer Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından örnek gösterilerek 8 Şubat 1921 tarihinde 93 sayılı kanunla ” Gazi ” ünvanı ile şereflendirilmiştir.

Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 96. yıl dönümü olarak idrak ettiğimiz “Antep Savunması” için Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün; “Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, Onlar sadece bir şehri değil bir vatanı kurtarmıştır.” sözlerinden de Milli Mücadele’de çığır açan Gaziantep’lilerin üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmelerinin onurunu yaşamaktayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, Gazi Şehrimizi ve Yurdumuzu kurtarmak için canını seve seve veren aziz şehitlerimizle ebediyete intikal etmiş Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anarak, Gaziantepli hemşerilerimizin 96’ıncı yıldönümü olan “25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu Bayramı” nı en içten dileklerimle kutluyor selam ve saygılarımı sunuyorum.

Karaduman, "Gaziantep Gazilik ünvanıyla şereflendirilmiştir"
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Karaduman, “Gaziantep Gazilik ünvanıyla şereflendirilmiştir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin