KARAKAN, MAZBATASINI SUAT KILIÇ’TAN ALDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KARAKAN, MAZBATASINI SUAT KILIÇ’TAN ALDITürkiye Hokey Federasyon Başkanlık seçimini yeniden kazanarak ikinci dönem başkanlık görevine getirilen Sadık Karakan’ı kutlayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin Karakan’ın mazbatasını vererek kutladılar.

Düzenlenen törende başarılarından dolayı bir başarı plaketiyle de ödüllendirilen Türkiye Hokey Federasyon Başkanı Sadık Karakan’ın başarılı bir başkan olduğuna dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin 2013 yılında daha büyük başarılara imza atılması temennisinde bulundular.

KARAKAN, MAZBATASINI SUAT KILIÇ’TAN ALDI

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan “2012 yılı hokey sporunun gelişme ve kalkınmasında önemli bir yıl olmuştur. Dünya’nın birçok ülkesinde katıldığımız şampiyonalarda Türkiye’nin adı başarıyla temsil edilmiş ve ülkemize önemli derecelerle dönülmüştür. 2013 yılı hedeflerimiz arasında Türkiye’nin Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede hokey şampiyonu olmasını sağlamak olacaktır. Bu yöndeki çalışmalarımız büyük bir titizlikle sürdürülmektedir. Bugün sayın bakanımız tarafından mazbatamız verildi. Yeni dönemde daha çok başarıya imza atmak isterken bu sporun özellikle okullarda yaygınlaştırılması için Milli Eğitim Bakanlığıyla ortak çalışmalarımız sürdürülecektir. Gaziantep benim için önemi büyük bir kent. Şu anda Milli Takımda Gaziantepli Sporcu sayısı gurur verici bir rakama ulaştı. Gaziantep’teki okullarımızda da bu sporla ilgili kulüplerin kurulmasını destekleyeceğimiz gibi gerekli malzeme yardımlarını da yapmaya devam edeceğiz. 2013 yılı hepimiz için başarı, sağlık ve huzur yılı olsun” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından Başkanlık mazbatası verilen Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan Yönetim Kurulunda, branşın içinden gelen kişilere de yer vererek, camiayı daha iyi tanıma ve sorunları daha çabuk tespit edebilme yöntemini tercih ederek yeni yönetim kurulu ile birlikte hokey branşı çalışmalarına hızlı bir giriş yapmış; branşın ana hedefi olan “Hokeyi ülke çapında tanınabilir hale getirmek” hedefinin yanı sıra, hem yurtiçi organizasyon sayısını, hem de yurtdışı organizasyonlara katılım sayısını arttırmayı amacıyla hokey branşındaki sporcu, hakem ve antrenörlerinin daha fazla yarışma ortamında bulunması ile Hokeyi geliştirme yönüne gitmeyi 2013 yılı hedefleri arasında almıştır. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Karakan “Sporcu ve hakemlerimizin özellikle uluslar arası arenada daha çok görev almaları onların teknik anlamda gelişmesi, Türk hokey sporuna katkı sağlaması olarak değerlendirilmektedir. Bu yönde önemli çalışmalarımız bulunmaktadır. Dönemi içerisinde, değişik yaş kategorilerinde Balkan Şampiyonluklarına ambargo koyan ve 2011 yılında Yunanistan’ın Atina şehrinde organize edilen Büyük Erkekler Açık Alan Avrupa Championship IV. Müsabakalarında da Türk Milli takımına şampiyonluk kazandırdık böylece üst üste gelen başarılar neticesinde Türk Hokey A Milli takımının Dünya Hokey ligine çağrılmasını sağlamıştır. Milli Takımların eğitimi için Almanya’dan Christoph Bechmann ve Stephan Platz ile Pakistan Milli Takım Antrenörlerinden Syed Kamran Shah ülkemizdeki hokey branşının eğitimi için Gelişim Kamplarında görevlendirilmek üzere ülkemize getirmiştir. Eğitime bizim için gerek ülke kalkınmasının temeli gerekse spor ahlakının gelişmesi için olmazsa olmazlarımızdan birisidir. Federasyonumuz eğiticilerin eğitimi adı altında, Ülkemizdeki Antrenör ve hakemlerin eğitimi için, zaman zaman Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile de işbirliğine giderek, Dünyaca ünlü Hokey Teknik adamlarının, ülkemize gelmesini ve eğitim seminerleri vermelerini sağlamıştır.  Ülkemizde çim hokeyi branşını geliştirmek adına yeni illerimizde hokey branşını başlatmayı, yeni kulüpler kurulmasına öncülük etmeyi ve kulüplere malzeme yardımında bulunmaya öncelik verdik. Bizim dönemimizde tesisleşme ile ilgili çok önemli çalışmalar yaparak, 2013 yılı sonuna kadar Ülkemizde en az 3 açık alan nizami hokey sahasının yapılması hususunda prensip anlaşması yaptık. İnşallah bunlardan bir tanesini Gaziantep’te yapmayı planlıyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KARAKAN, MAZBATASINI SUAT KILIÇ’TAN ALDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin