KARAKAN, YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KARAKAN, YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİTürkiye Hokey Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu Ankara Airport Esenboğa Hotel’de Türkiye’nin dört bir yanından gelen delegelerin katılımı ile gerçekleştirildi. Sadık Karakan Genel kurula katılan delegelerin tam desteğini alarak ikinci kez Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı seçildi.

Türkiye Hokey Federasyonu 3. Olağan Genel Kurulu Ankara’da gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından genel kurula katılan delegelerin ortak adayı olarak federasyon başkanlına aday gösterilen Gaziantepli Sadık Karakan, yapılan seçim sonrasında ikinci defa başkan seçildi.

Kongreye AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Türkiye Olimpiyat komitesi üyeleri, Türkiye Spor Yazarları Derneği üyeleri, Amatör Spor Kulüpleri Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı MDK üyeleri ve daha önce federasyon başkanlığı yapmış birçok ismin yanı sıra çok sayıda delege katıldı.

KARAKAN, YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA YAPACAĞIZ
Genel kurul açılış konuşmasını yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan sporun Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekerek “Son üç yıldır hokey sporuyla yakından ilgileniyoruz. Daha önce futbol ve benzeri spor dallarıyla aktif olarak ilgilenmiş ve bu sporların tabana yayılması yönünde önemli işler yapmıştık.

Ancak son üç yıldır federasyon Başkanı Sadık Karakan’ın davetiyle bir çok müsabakayı izleme ve Milli Takım kamplarını yakından görme şansı bulduk. Son dönemlerde Hokey alanında elde edilen uluslar arası başarılar küçümsenemez. Türkiye’de dünya standartlarında bir saha yapılması için gerekli girişimleri Gaziantep’te başlattık. Burada bir belediyemizle görüşmelerimiz oldu. İnşallah Türkiye’nin ilk standartlara uygun hokey sahasını Gaziantep’te yaptıracağız. Son dönemlerde elde edilen başarılarda elbette yönetim kurulu başkan ve üyeleri kadar Türkiye genelindeki bütün klüplerimizin ve sporcularımızın büyük rolü vardır. Hepsini yürekten kutluyor kongreden çıkacak kararın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Ankara Eserboğa Air Port Otel’de yapılan Türkiye Hokey Federasyonu 3. Olağan Kongresi’nde yeniden başkan olan Sadık Karakan, bunun kendisi için büyük bir onur olduğunu ve bundan sonraki dönemde daha çok başarılı olmak için elinden gelenleri yapacağını belirterek tüm üyelerimizin, delegelerimizin desteğini alarak %90 katılım ile gerçekleştirilen genel kurulumuzdaki bu tablo beni çok duygulandı diyerek duygulu anlar yaşadı.
Türkiye Hokey Federasyonu delegeleri tarafından tek aday olarak gösterilen Karakan, konuşmasında: “Başkanlığımızın birinci döneminde bu güzel sporun ülke genelinde yayılmasını ve yapılanmasını sağladık. Son dönemlerde büyük başarılara imza atarak olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında birçok derece elde ettik. Yeni dönemde öncelikle eksik ve yarım kalan projelerimizi tamamlamak için uğraşacağız.

KARAKAN, YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ“TÜRKİYE KELİMESİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Federasyonumuzun ve diğer federasyonların isimlerinin önünde Türkiye kelimesi bulunmaktadır. Bu kelimen bizim için çok önemlidir. Türkiye hepimizin ortak mukaddes değeridir. Bu konudaki hassasiyetimiz herkes tarafından bilinmektedir. Başkanlığımızın birinci döneminde bu güzel sporun ülke genelinde yayılmasını ve yapılanmasını sağladık. Son dönemlerde büyük başarılara imza atarak olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında birçok derece elde ettik. Elbette bu başarılar hokey federasyonu ailesinin ortak başarısıdır. Türkiye genelinde iller arasında bir ayrım göstermedik.

POLİSE TAŞ ATAN ÇOCUKLAR HOKEY OYNAMAYA BAŞLADI

Bizim için önemli bir bölge olan Güneydoğu Anadolu Bölgesinde sporumuzun gelişmesi yönünde çabalarımız oldu. İlk faaliyetimizi Diyarbakır’da yaptık ve bu faaliyet sonrasında ki ziyaretlerimizde gördük ki, dün polise askere taş atan çocuklar bu gün milli sporcu olma yolunda kararlar vermiş ve Diyarbakır’da 500 çocuğumuz hokey sporuyla ilgileniyor. Bu gösteriyor ki spor bir çocuklarımızın ruhsal yönleri yanında sağlıkları ve gelecekleri içinde önemli bir uğraş dalı. Federasyonlar ben dahi kimsenin babasının malı değildir. Elbette bizlerde görevimizi başarıyla yerine getirdikten sonra bu bayrağı birilerine teslim edeceğiz. Önemli olan hakkın yerini bulması devletin milletin parasının yerinde ve doğru amaçlar için kullanılmasıdır. Biz 1 liraya beş liralık iş yapıyoruz. Federasyonun bütçesini oluştururken ve kullanırken biliyoruz ki bu para ülkemizin milletimizin ve vatandaşlarımızın alın teridir. Yeni dönemde öncelikle eksik ve yarım kalan projelerimizi tamamlamak için uğraşacağız. Ancak bu gün itibarıyla hokey sporu için Türkiye’de yeni bir sayfa açılıyor. Yeni dönemde yeni projelerimizle gerek ulusal gerekse dünya genelinde Türk bayrağının bütün müsabakalarda onurla gururla ve başarıyla dalgalanması için gereğini yapacağız. Bu bilinç ve hassasiyetle federasyon delegelerimizin verdiği desteğin sürmesini diliyorum” dedi. Düzenlenen konuşmaların ardından Türkiye Hokey Federasyonu ile ilgili oylamalar sonucunda 229 delegesi bulunan federasyonun 176 delegesi genel kurula katılarak çoğunluğu sağladı. 2 boş, 2 geçersiz, 149 geçerli oyla yeniden başkan seçildi.

Gaziantepliler hemşerileri Sadık Karakan’ı yalnız bırakmayarak genel kurulda destek verdi. Türkiye genelinden gelen delegelerin Sadık Karakan’a olan sonsuz destekleri Karakan’ı çok duygulandırdı. Tüm Türkiye’de Hokey camiasının sevgisini kazanan Karakan’nın önümüzdeki yıllarda birçok yeniliklere ve projelere imza atması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KARAKAN, YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin