KARAKOYUNLULAR “BEYSEKİ YAYLA ŞENLİĞİNDE” BULUŞTU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KARAKOYUNLULAR "BEYSEKİ YAYLA ŞENLİĞİNDE" BULUŞTU Her yıl geleneksel olarak Gaziantep Karakoyunlular Derneğince Beyseki Yaylası’nda düzenlenen etkinlikte bir araya gelen vatandaşlar doyasıya eğlendi.

Şenliklere katılan vatandaşlar düzenlenen şenlikte aba güreşi ve halk oyunları gösterisini izledi. Gösterilerin hemen ardından vatandaşlara kavurma pilav ikram edildi.

Karakoyunlular Derneğinin düzenlediği Bekseki Yayla Şölenine,  MHP Genel Başkan Yrd. ve Gaziantep Milletvekilimiz Prof.Dr.E.Semih YALÇIN, MHP Genel Başkanı Özel Kalem Müdürü Murat ÇELİKER, Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman GÜNEŞ , Şahinbey Kaymakamı Ugur TURAN, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Oguzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ,Şahinbey Belediye Başkan Yrd Birol ÜLGER, Oğuzeli Belediye Başkan Yrd. Mustafa BOZGEYİK Karakoyunlular Derneği üyeleri, vatandaşlar, birçok Sivil Toplum kuruluşu başkan ve üyeleri, basın mensupları katıldı.
KARAKOYUNLULAR "BEYSEKİ YAYLA ŞENLİĞİNDE" BULUŞTUMHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, şenlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selamını ileterek, 7 bin yıllık tarihe sahip büyük Türk milletinin Orta Asya’dan çıkıp dünyanın her tarafına giderken daima aynı ruhu muhafaza ettiğini belirtti.

Bu faaliyetlerin millet olma bilincini pekiştireceğini, etkinlikle bu şuuru bir kez daha idrak ettiklerini anlatan Yalçın, Aynı şuurun milletlerin büyük devletler kurmasını sağladığını, birbirinin devamı büyük Türk devletleri kurulduğunu ifade eden Yalçın, şunları söyledi:

“Bu büyük devletlerden biri de Karakoyunlular tarafından Anadolu’da ve İran coğrafyasında inşa edilmiş, uzun yıllar hizmet vermiş, daha sonra üstlendiği şuur ve bilinci Osmanlı’ya devretmiştir ama bunları yaparken tarihteki tüm Türk devletlerinde olduğu gibi, Türk milletinin asil özelliklerini, kıymet hükümlerini daima kendinden sonraki nesillere intikal ettirmesini bilmişlerdir. İntikal vasıtaları dil ve kültürdür. Bugün burada hep beraber idrak ettiğimiz bu birlik şuurun değişik versiyonudur.”

Gaziantep Karakoyunlular Derneği Başkanı Yakup Özbay da tarihte Anadolu’da kurulan ilk Türk devletlerinden Karakoyunlu Aşireti’nin geçmişi yad edip, yaylaya çıkış adetini canlandırmak ve aileler arasındaki birlik, beraberliği güçlendirmek amacıyla etkinliği düzenlediklerini kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KARAKOYUNLULAR “BEYSEKİ YAYLA ŞENLİĞİNDE” BULUŞTU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin