KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT!Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve Sağlık Müdürlüğü dahil bir çok kurumun desteklediği ‘Sıcak Yuvam 3’ projesi kapsamında Sağlık Müdürlüğü personeli de,  soba ve karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyarıldı.

Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen ve birçok kurum çalışanının katıldığı eğitim ve bilgilendirme seminerinde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim ve Denetim Şube Müdürü Mustafa KOLDAR tarafından  karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı alınacak önlemler, dikkat edilmesi gereken hususlar aktarıldı. Yaşanması muhtemel olası zehirlenmelere karşı  olay yerinde yapılması gereken ilkyardımla ilgili olarak  ise Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Şube Müdürü  Dr. Nildem SANCAKTAR  tarafından bilgiler verildi.

Karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması konusunda  hem personeline hem de vatandaşlara uyarılarda bulunan İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Metin KARAKÖK şunlar kaydetti: “Mevsim olarak karbonmonoksit zehirlenmelerinin yoğun yaşandığı kış aylarındayız ve  en büyük tehlikemiz ne yazık ki yanan sobalarımızdır. Ülkemizde bilgisizlik ve ihmal yüzünden her yıl yüzlerce insanımız soba, şofben ve kombilerden kaynaklanan karbonmonoksit zehirlenmesine maruz kalmaktadır. Bu nedenle karbon monoksitten kaynaklanan zehirlenmeye karşı topluma yönelik önlemler alınması, bilinçlendirme programları uygulanması, vatandaşların bu konuda dikkatinin çekilmesi önem arz etmektedir.  Bu sebeple  şehrimizde Emniyet Müdürlüğünden, Sağlık Müdürlüğümüze ve belediyelerimize kadar tüm kurum ve kuruluşlar vatandaşlarımızın sağlığı için çalışmakta ve bu kapsamda  başlatılan projeyle her yere ulaşılmaya çalışılmaktadır. Vatandaşlarımızın verilen eğitimlere mutlaka katılmalarını ve söylenenleri uygulamalarını özellikle rica ediyoruz” dedi.

Eğitim sonunda Sağlık Müdürü Prof.Dr. Metin KARAKÖK tarafından kurum personellerine karbonmonoksit zehirlenmelerine önlem amaçlı dedektör dağıtıldı.

KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT!
0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin