KARDEŞİNE BÖBREĞİNİ VERDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KARDEŞİNE BÖBREĞİNİ VERDİŞANLIURFALI FATMA ATMACA, KARDEŞİ EMİNE’YE ÖZEL SANİ KONUKOĞLU HASTANESİ’NDE BÖBREĞİNİ VERDİ

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi, sadece Gaziantep’in değil, bölgede şifa arayan böbrek hastalarının ikinci kez hayata tutunmasını sağlıyor. Şanlıurfalı böbrek hastasına, ablası canından bir parçayı, böbreğini bağışladı.

Şanlıurfa da yaşayan evli 2 çocuk annesi 32 yaşındaki Emine Atmaca, yüksek tansiyon sonucu rahatsızlandığını ve doktorunun kendisine diyalize girmesi ya da nakil olması gerektiğini söyleyince, ablası böbreğini vermek istiyor.

Bunun üzerine, daha önce başarılı nakiller yapıldığını basından duydukları ve doktoru tarafından da önerilen Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ne başvurduklarını belirten Emine Atmaca, ablasına gereken tetkiklerin yapıldığını, dokuların tuttuğunu öğrenince çok sevindiklerini ve hemen naklin yapılmasın istediklerini söyledi.

KARDEŞİNE BÖBREĞİNİ VERDİ

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi kurucusu ve yöneticilerine, operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu, hemşireler ve bütün çalışanlara teşekkür eden Emine Atmaca, “Ben bu illetten kurtuldum. Herkesin organ bağışında bulunmasını isterim” dedi.

Kardeşine böbreğini bağışlayan 7 çocuk annesi Fatma Atmaca (34) ise “Kardeşimin ihtiyacı olduğunu duyunca hiç tereddüt etmeden böbreğimi vermek istedim. Yapılan tetkikler sonucu dokular uyumlu çıkınca hemen nakil hazırlıkları başladı. Her şey yolunda gitti. İkimiz de şu an çok iyiyiz. Allah herkesten razı olsun” diye konuştu.

VELİ DÖVÜŞÇÜ

Osmaniye Kadirli’de yaşayan Veli Dövüşçü (48) de Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’nde şifa bulan hastalar arasında bulunuyor. Aldığı sıvıları atamayan ve vücudunda çıkan yaralar nedeniyle doktora giden Dövüşçü’ye, 16 yıl önce böbrek rahatsızlığı teşhisi konuldu.

Veli Dövüşçü, idrara çıkamadığı için aldığı sıvıları atamadığını anımsatarak, şöyle devam etti:

“Aldığım sıvılar vücutta kalıyordu, sonra da yaralar çıkmaya başladı. Vücudumun birçok yerinde ödem oluştu. İlaç tedavisine başlandı. Bir ilerleme olmayınca diyalize girmeye başladım. Yaklaşık 3,5 yıl önce kadavra için Özel Sani Konukoğlu Hastanesi’ne kaydımı yaptırdım. Umudum buradan uygun kadavranın çıkmasıydı.

Allah beklentilerimizi boşa çıkarmadı. Uygun kadavra çıktığı haberini alınca sadece ben değil, eşim ve çocuklarım da çok sevindi. Artık diyaliz yok, yaşadığım sıkıntılar sona erdi. Herkesin organ bağışında bulunmasını isterim. Bana organı bağışlanandan Allah razı olsun, nur içinde yatsın.”

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Müdürü Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, hastane olarak her türlü teknolojik ve fiziksel altyapıya sahip olduklarını, donanımlı personel desteğiyle de hizmet çıtalarını daha da yükseklere taşımayı hedeflediklerine vurgu yaptı.

Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ise organ naklinin pek çok insanın yaşaması için bir umut olduğunu anımsatarak, şu çağrıyı yaptı:

“Organ bağışı bekleyen hastalar için bağışın yapılacağı ve organın kendilerine çıkacağı umudu çok önemli. Çoğu hastayı ayakta tutan işte bu umut. Halkımızı bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu umut hiç bitmemeli ancak sadece umut olarak da kalmamalı.” şeklinde organ bağışı çağrısında bulundu.

Emine Atmaca’nın, diyalize girmeden nakil yapılan hastalardan olduğunu ve literatürde diyaliz tedavisi almamış ve hemen nakil yapılan hastaların sonuçlarının daha iyi olduğunun bildirildiğine dikkati çeken Doç. Dr. Yüzbaşıoğlu, “Hastamız 2 günde ayağa kalkıp, böbrek fonksiyonları kısa sürede normale dönmüştür. Hastanın vericisi olduğu takdirde, diyaliz tedavisine başlamadan nakil olması daha büyük bir avantajdır” diyerek, sözlerini tamamladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KARDEŞİNE BÖBREĞİNİ VERDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin