Kazak, “Başbakan özür dilemelidir”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şubesi, Başbakan Binali Yıldırım’ın acil servisler hakkındaki söylemlerini protesto etmek için 25 Aralık Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde kitlesel basın açıklaması yaptı.

Şube Başkanı Kemal Kazak, Başbakan Binali Yıldırım’ın birkaç gün önce Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptığı konuşmada “Dün bir arkadaşımız söyledi, çok ilgimi çekti. Vatandaşlar bayramda acil servislere kız bakmaya gidiyorlarmış. Artık hastaneler o kadar şirin hale geldi ki, vatandaşlar oğullarını ve kızlarını evlendirmek için acil servislere gidiyorlar. Acil servisler artık sadece sağlık hizmeti vermiyor, yuva kurmak için de hizmet veriyor. İşte geldiğimiz nokta bu” sözlerine tepki gösterdi.

Türk Sağlık-Sen üyeleri adına açıklama yapan başkan Kazak şunları söyledi;

“Ülkeyi hangi kafaların yönettiğini ve hastanelere çöpçatanlık yakıştırması yapan anlayışı şiddetle kınıyor ve protesto ediyoruz. Ve ayrıca; Hastanelerin trajikomik duruma düşürülmesini de endişe ve üzüntüyle karşılıyoruz.

Sayın Başbakanın acil servisler hakkında duyduklarına değil, gidip de gördüklerine inanması daha makul ve mantıklı olacaktır. Bugün acil servislerde iş yükü katlanılmaz bir hal almıştır. Acil servislerde bir yılda 100 milyonun üzerinde muayene yapılmaktadır.

Sadece 9 günlük bayram tatilinde bir ilimizdeki 20 hastanenin acil servisinde toplam 100 bin hasta muayene edilmesi yoğunluğu anlatmaya yeterlidir.

Acil servislerdeki en önemli sorunlardan birisi de şiddettir. Acil servisler sağlık çalışanlarının en fazla şiddete uğradığı birimlerin başında gelmektedir. Bu birimde çalışanların tamamı sözlü veya fiziksel şiddete uğradıklarını ifade etmişlerdir.

Gruplar halinde saldırıların gerçekleştiği ve talan edilen acil servislerde çalışmak aynı zamanda hayati tehlike altında hizmet vermekle eş anlama gelmiştir.

Acil servislerdeki bir başka önemli sorun ise acil olmayan hastaların acilde muayene olmak istemesinden dolayı yaşanan yoğunluk ve sıkıntıdır.

Acil servislere başvuruların yüzde 70’inin acil olmadığını bizzat bakanlık tespit etmiştir.  Yeşil alan uygulamalarda ne yazık ki çare olmamıştır.

Bilinmelidir ki; acil servisler kız bakma yeri değil, vatandaşa hayati müdahalelerde bulunur iken kendi sağlıklarını ve hayatlarını riske atan sağlık çalışanlarının hizmet ürettikleri yerlerdir.

Ortada böylesine vahim bir tablo var iken, acil servislerin kız beğenme yeri olarak dile getirilmesi ve magazin haberlerine alet edilmiş olması son derece yanlıştır. Bu yanlış söylemler sorunların üstünün kapatılmasına neden olacak ve sağlık çalışanlarının mağduriyetine yol açacaktır.

Hâlbuki acil servisler, yoğun iş yükü ve nöbetleri nedeniyle, sağlık çalışanlarının aile hayatlarından feragat ettikleri ve evlerine yorgun argın gittikleri yerlerdir.

Bu nedenle Sayın Başbakandan talebimiz, acil servisleri ziyaret etmesi ve yaşananları bizzat yerinde görmesidir. Eminiz ki; gördüğü manzara karşısında acil servis çalışanlarının ne kadar özverili ve çok yoğun bir tempo ile çalıştıklarına şahitlik edecektir.

Türk Sağlık-Sen olarak, Başbakanın kullandığı dili her platforma eleştireceğimizi ve sağlık çalışanlarına desteğimizi hiçbir zaman esirgemeyeceğimizi buradan bir kez daha yineliyoruz. 

Ayrıca; Sayın Başbakanı, onur kırıcı ve küçük düşürücü laubali söylemleri nedeniyle, sağlık çalışanlarından özür dilemeye davet ediyorum”

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kazak, “Başbakan özür dilemelidir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin