KDV tebliğindeki son değişiklik ihracatçıyı zorlayacak

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Kaya, 4 Ekim günü resmi gazetede yayınlanan KDV genel tebliği hakkında açıklamada bulundu.

Gaziantep Yeminli Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Kaya ihracatçıları yakından ilgilendiren önemli bir açılamada bulundu.Kaya KDV tebliğindeki son değişikliğe göre ihracatçılara satılan ürünlere ait KDV ödemelerinin maliye tarafından ihracatçıya iade edilmeyeceğini açıklayarak sözlerine şöyle devam etti:

4.Ekim.2016 günü Resmi Gazetede 7 nolu KDV. Genel Tebliği yayınlanmıştır.
Bu Tebliğe göre; DİİB. Sahibi mükellefler tarafından KDV.li olarak İhracatçıya satılan ürünlere ait KDV.leri Maliye tarafından İhracatçıya iade edilmeyecektir.

Ayrıca; bu ürünler artık KDV.li olarak da satılamayacaktır.

Esasen; İhraç edilecek olan malların imalatçısı tarafından ihracatçıya satışında öteden beri KDV’Lİ SATIŞ veya İHRAÇ KAYITLI SATIŞ olarak yapılması konusunda mükellef serbest bırakılmıştır.

Ancak; son düzenlemedeki Tebliğin KDV.li satışı yasaklayan bu hükmü açıkça KDV. Kanununa aykırı olduğu gibi İhracatı da olumsuz etkileyecektir.

İhracatçı KDV.ni ödediği ve ihraç ettiği ürünlere ait yüklendiği KDV.ni alamayacaktır. Bu da özellikle Gaziantep’teki ihracatın azalmasısonucunu doğurabilecektir.

Bu tebliğin süratle düzeltilerek eskiden olduğu gibi; DİİB. Sahibi mükellefler tarafından KDV.li olarak İhracatçıya satılan ürünlere ait KDV.lerin İhracatçıya iadesinin sağlanması gerektiği kanısındayız.

Bu konuda şimdiye kadar sanayicinin ve İhracatçının yanında olan Maliye Bakanlığının gerekli düzeltmeyi yapacağına inanıyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KDV tebliğindeki son değişiklik ihracatçıyı zorlayacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin