Kemal Kazak, “2017 Yılı memurun felaketi oldu”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal KAZAK, yaptığı basın açıklamasıyla 2017 yılını değerlendirdi. 

Kazak yaptığı yazılı açıklamada  şu ifadelere yer verdi:

“Geride bıraktığımız 2017 senesine baktığımız zaman, dünyada kan ve gözyaşının arttığına, ülkemizde ise; vatanımıza, istiklal ve istikbalimize yönelik kargaşa ve kaos planlarının yapıldığına şahit olduk. Hainler tarafından ülkemizi hedef alan saldırılar 2017 yılında da devam etmiştir.

Bu topraklarda hür ve bağımsız yaşayabilmemiz, al bayrağımızın dalgalanması ve minarelerden ezanlarımızın dinmemesi için,  canını sebil eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz oldu. Rabbim aziz şehitlerimizin ruhlarını şad, makamlarını âli ve mekânlarını cennet eylesin. Gazilerimize de acil şifalar ve sağlıklı bir ömür nasip eylesin.

Kemal Kazak, "2017 Yılı memurun felaketi oldu"

Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin şanlı destanlarını hiçbir zaman unutmamak ve gelecek nesillere aktarmak bizlerin en önemli görevi olacaktır.

Değerli Basın Mensupları;

Çalkantılı bir seneyi geride bıraktık. 2018 yılında da, ülke olarak ihtiyacımız olan birlik ve beraberliktir. Bunun en büyük sorumluluğu da siyasetçilere ve ülkeyi yöneten hükümete düşmektedir.

Mehmet Akif Ersoy diyor ki;

“Geçmişten adam hisse kaparmış… Ne masal şey!

Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi?

“Tarih”i “tekerrür” diye tarif ediyorlar;

Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?”

Dün “bizden olsun da nasıl olursa olsun” mantığı ile devletin kurum ve kuruluşlarının hainler tarafından işgal edilmesinin ağır sonuçlarını 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminde hep beraber gördük.

Bunlardan ders alınmaz, ayrımcılık yapılır ve bizden olsun da nasıl olursa olsun denilir ise; Akif’in dizeleri  gelir yüzümüze tekrar çarpar.  Onun içindir ki; Milli Birlik ve Beraberlik, Adalet, Hakkaniyet, Liyakat ve Eşitlik siyasilerin ağızlarında sadece bir söz olarak kalmamalıdır. Kamu başta olmak üzere bu vatan toprağının her karışında kendisi hissettirmelidir.

Milletimizin başına bela açan;  liyakat ve ehliyeti  yok eden, milletin kamuya olan güvenini sarsan ve zedeleyen tüm düzenlemeler 2018 yılında gözden geçirilerek terk edilmelidir.

Objektiflikten uzak, torpilin kılıf değiştirmiş hali olan sözlü sınavlar, her atamada yandaş referans arama gibi yanlışlar ve ayrımcılık üretecek her anlayışa hiçbir taviz verilmemelidir.

Değerli Basın Mensupları;

2017 yılını, kamu ve sağlık çalışanları açısından değerlendirdiğimizde ortaya çıkan tam anlamıyla bir hüsrandır. Ne yazık ki 2017 yılı, malum sendikanın attığı imzalarla kamu çalışanlarına zehir edilmiştir.

Enflasyonun %’de 12 çıktığı, Türkiye’nin %’de 11 büyüdüğü bir ekonomik tabloda memurun payına düşen 2017 için yalnızca %’de 7 olmuştur. Memur maaşı, gerçekleşen enflasyon karşısında adeta yok olmuştur.

2018 ve 2019 için atılan imza ile de memurun geleceği zehir edilmiştir. 0.5 artışa evet diyerek memurun ekonomisini yerle bir edenlere umarız ki; kamu çalışanları 2018’de gerekli dersi verecektir. Kötüler kendilerine tahammül edildikçe azarlarmış sözünü düşündüğümüzde, kamu çalışanları gereğini yapmazlarsa 2018’de onları yeni felaketlerin bekleyeceğini akıllarından çıkarmamalıdırlar.

2017 yılı sağlık çalışanların temel beklentilerinin görmezden gelindiği, şiddetin rutinleşerek cana kasta dayandığı, vekil ebe, hemşire, kamu dışı aile sağlığı çalışanları ile aile hekimliklerindeki tıbbi sekreter arkadaşlarımızın kadro konusunda ayrımcılığa maruz kaldığı, Sağlıkta “ben istedim oldu” mantığı ile oluşturulan çok başlılığının nelere mal olduğunun 6 yıl sonra görüldüğü bir sene oldu.

2014 yılından itibaren Malum Sen’in  sürekli müjde verdiği ama komisyonlara havale ederek ipe un serdiği yıpranma payı gibi temel bir hak 2017’de hayata geçmedi.  Kamuda en düşük maaş alan meslek mensuplarından biri olan sağlık çalışanları için yine bir şey yapılmadı. Toplu sözleşmede bu durum gündeme bile getirilmedi. Döner Sermayelerin emekliliğe yansıtılması başta olmak üzere önemli taleplere yine sırt çevrildi. Yetkilendirilen sendika da tüm bu yapılmayanlara sessizliği ve attığı imzalarla ortak oldu.

Kısacası 2017 senesi, kamu ve sağlık çalışanları açısından felaketlerle anılacak olumsuzlukların yaşandığı bir yıl olmuştur. Talepler karşılanmamış, sözlü sınav gibi uygulamalarla çalışanlar arasında ayrımcılık yapılmıştır. Çalışanlar ekonomik anlamda derin ekonomik kayıplara uğramıştır.

Umarız ki; 2018 yılı, öncelikle 2017’deki kayıpların telafi edildiği ve  çalışanların taleplerinin karşılandığı bir yıl olur. Beklentimiz 2018 yılında devletin verdiği görevle milletine hizmet eden kamu çalışanları için iyi ve önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl olmasıdır.

Biz  Türk Sağlık-Sen olarak bu temennilerimiz  doğrultusunda her zaman olduğu gibi yılmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. 2018’de de hak bildiğimiz yolda çalışanın her zaman yanında olacağız.

Nerede bir haksızlık varsa karşısında duracak, mağduriyetlerin sonlanması ve çalışanların hak ettiklerini alması için elimizden geleni yapacağız. Bu şanlı mücadelemize de tüm çalışanlardan bize destek olmalarını bekliyoruz. Gücünüz gücümüze güç katacak, azmimizi daha da artıracaktır diyoruz.

Bu düşüncelerle 2018 yılının milletimize, ülkemize, coğrafyamıza ve insanlığa huzur getirmesini diliyoruz. Tüm kamu çalışanlarının daha iyi şartlarda çalışma hayatına kavuşacakları bir yıl olmasını temenni ediyoruz.

Saygılarımla.”

 

 

Kemal KAZAK

Türk Sağlık-Sen

Gaziantep Şube Başkanı

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kemal Kazak, “2017 Yılı memurun felaketi oldu”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin