“KENDİN ÇAL KENDİN OYNA”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı A. Muhittin Taşdoğan, geçtiğimiz günlerde Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Eğitim Çalıştayı’nda ele alınan konunun gerçeklikle bağdaşmadığını bu düşünceyle hareket etmenin kimseye faydası olmadığını söyledi.

Gaziantep’in eğitim sorununun her geçen gün hızla büyüdüğünü hatırlatan Taşdoğan, “İnsanlar çocuğunu 60-70 kişilik sınıflarda sağlıksız koşullarda okutmaya çalışırken öğretmeni olmayan derslerin boş geçmesinden yakınıyor. İl Milli Eğitim Müdürümüz eğitimde sorunları tespit etmek çözümler üretmekten bahsetmiş, kendisine soruyorum siyasi bir partinin maşası olarak hangi sorunu çözmeyi düşünüyorsunuz. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ise “Teknoloji döneminde; teknoloji ile eğitimi birleştirmek gerektiğine insan merkezli bir eğitim yapılması gerektiğini söylüyor.” Fatma Şahin sözü ve özü birbirini tutmuyor. Fatma Şahin’e soruyoruz.  İnsan merkezli mi yoksa AKP zihniyeti merkezli mi? Hizmet ediyorsunuz? Trafikte gelinen nokta neyse eğitimde gelinen noktada ondan farksız değil. Sorunun temeline indiğinizde, durumun vahameti ve asıl meselenin derslik açığı ve göç olmadığı görülecektir. Siyasetin eğitimden ve kurumlardan ivedilikle elini çekmesi gerekiyor. Siyasetin bulaştığı her kurum gün geçtikçe batıyor. Bırakın insanlar işini yapsın” dedi.

Milli Eğitimde Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de AKP’nin siyasi kuşatması devam ettiğini ifade eden Taşdoğan, “Yıllardır devam eden bir Gaziantep manzarası bu . Eğitimde yıllardır taş üstünde taş bırakmaya AKP ve onun eğitimdeki siyasi uzantıları, eğitim çalışanları arasındaki ayrımcılıktan sonra bu ayrımcılığı ve nezaketsizliği her alanda sürdürmeye devam etmektedirler. Gaziantep’e özel olarak getirilen milli eğitim müdürleriyle Gaziantep Milli Eğitim Müdürlüğünü yandaş eğitim müdürlüğü haline getiren AKP, ilimizde yapılan eğitim çalıştayında bile nezaketsizliğe utanmazlık ekleyerek kuşatmayı devam ettirmektedir. Yıllardır yerlerde sürünen Gaziantep eğitimi bu zihniyet ve anlayışla göstermelik işlerden ve teşrifatçılıktan öteye gidemiyor. Öncelikle Gaziantep’in eğitimindeki ve Türkiye siyasetindeki AKP’nin kuşatma ve talan anlayışı sona ermelidir” şeklinde konuştu.

KİME NEDEN PLAKET VERİYORSUNUZ?

Düzenlenen programda Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç’a plaket verilmemesine de tepki gösteren İl Başkanı Taşdoğan, “Programın sonunda eğitime katkısı olanlara plaket dağıtılıyor ama bir eksikle… MHP’den Belediye Başkanı seçilen Oğuzeli Belediye Başkanımız her fırsatta dışlanıyor. Kendisi de eğitimci olmasına rağmen bir plaketi çok görüyorlar. Oğuzeli Belediye Başkanımızı zora sokmak ve görmemezlikten gelmek yanlış ve hatalı bir davranıştır. Kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsanız ona diyecek söz yok.Ben size sayın başkanımızın eğitime katkılarını sıralayayım;

  • Körkün Mahallesi Anaokulu için bina ve arsa tahsisi
  • Fatih Sultan Mehmet İlkokulu 1715 m² Kilit Taşı ile Çevre Düzenleme Çalışması Yapıldı.
  • Atatürk Ortaokulu 750 m² Kilit Taşı ile Çevre Düzenleme Çalışması Yapıldı.
  • Büyük Şahinbey İlk ve Ortaokulu 1315 m² Kilit Taşı ile Çevre Düzenleme Çalışması Yapıldı.
  • Yatılı Bölge Ortaokulu 1315 m² Kilit Taşı ile Çevre Düzenleme Çalışması Yapıldı.
  • İmamhatip Lisesi 300 m² Kilit Taşı ile Çevre Düzenleme Çalışması Yapıldı
  • Oğuzeli MYO 900 m² Kilit Taşı ile Çevre Düzenleme Çalışması Yapıldı.
  • Doğanpınar Mahallesi İlk ve Orta Okulu 960 m² Kilit Taşı ile Çevre Düzenleme Çalışması Yapıldı.
  • Büyük Karacaören İlk ve Orta okulu İstinat Duvarı Çalışması
  • Muhtelif okulların bina boyası ve temizlik malzemesi yardımı yapıldı
  • Subaşı Mahallesinde 4155 m² İmam Hatip Ortaokulu için yer tahsisi
  • İlçe Merkezinde bulunan Kreş öğrencilerinin Oyuncak ve Kırtasiye malzemelerinin temini
  • 2014-2015 Öğretim yılında TEOG hazırlık sınavlarına giren öğrencilerimize 5000 TL maddi destek sağlandı
  • TEOG da derece yapan Öğrencilere teşvik amaçlı  tablet hediye edildi
  • Üniversiteye yerleşen ihtiyaç sahibi öğrencilere 250.00 TL yol parası yardımı yapıldı
  • İş-kur İl Müdürlüğü ile müşterek olarak Genç Yaşlı her yaş grubundan oluşan Erkek-Bayan katılımcılardan oluşan meslek edindirme kursları(dikiş,nakış,hasta ve yaşlı bakım v.b.) yetişkinlere yönelik kur’an kursu ve eğitim faaliyetleri düzenlendi.(Bu kapsamda 8 kurs 250 öğrenci)
  • Buna benzer eğitim ve sosyal faaliyetleri artırmak için 3 adet ilçe merkezinde olmak toplam 6 adet sosyal tesisin yapımı için belediyemiz tarafından yer tahsisi sağlandı.(1 ad. Kullanıma hazır diğerlerinin inşaatı devam etmektedir)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“KENDİN ÇAL KENDİN OYNA”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin