KENTSEL DÖNÜŞÜM KAZIĞI MI?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KENTSEL DÖNÜŞÜM KAZIĞI MI?KENTSEL DÖNÜŞÜM KAZIĞI MI?“ 10 bin TL’sini isteyince, “yanlış hesaplamışız pardon” dediler.”

Yıllarca dişinden tırnağından kesti, sırtında briket taşıyarak başını sokacağı bir yuva yaptı. Ailesiyle birlikte sıcak bir ev, mutlu bir aile hayali ile yaşamaya başlarken, kent merkezinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışması ile hayatı kâbusa döndü.

Şahinbey Belediyesi’nin kentsel dönüşüm alanı içerisinde kalan Kıbrıs Mahallesi, 14 no.lu sokaktaki evi için yıkım kararı çıkan ve meclis kararı ile evine 200 bin TL değer biçilen S.B. belediye yetkililerinin “ pardon, yanlış hesaplamışız bize 70 bin TL geri vereceksin” sözleriyle ikinci defa yıkıldıklarını iddia etti.

Bir ömür boyu yaptığı birikiminin tamamını evine yatıran, 5 yıl önce kocası öldükten sonra iki çocuğu ile dul kalan S.B.’nin Kıbrıs Mahallesi 14 no.lu sokaktaki evinin kentsel dönüşüm alanı içerisinde olduğu belirtilerek Şahin Belediyesi tarafından yıkım kararı çıkarıldı. Yapılan incelemeler neticesinde S.B’nin evine 200 bin TL değer biçildiği bildirilerek, belediye encümeni ve meclisi tarafından onaylandı. İşte ne olduysa bundan sonra oldu: Şahinbey Belediyesi tarafından S.B.’ye encümen kararı ile onaylanan 200 bin TL bedelin 190 bin TL’si ödendi. İki çocuğu ile dul olarak hayatını idame ettiren ve evinden başka hiçbir birikimi olmayan S.B. bütün planlarını belediyeden alacağı paraya göre yapmış iken belediye yetkilileri tarafından “pardon yanlışlık olmuş, bize 70 bin TL geri vereceksin” sözleriyle bütün planları alt üst oldu. Belirlenen bedelin 190 bin TL’sini alıp evini boşaltan S.B. aldığı paranın bir kısmı ile borçlarını ödediğini, elektrik ve su aboneliğini iptal ettirerek evini tamamen belediyeye teslim ettiğini belirterek mağduriyetinin giderilmesini istiyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KAZIĞI MI?“DİŞİMDEN TIRNAĞIMDAN KESTİM EVİMİ YAPTIM”

S.B. uzun yıllar dişinden tırnağından keserek başlarını sokacakları bir ev yaptıklarını belirterek,” Şahinbey Belediyesi yetkilileri evimizin kentsel dönüşüm alanı içerisinde yer aldığını belirterek bedelini ödeyip evimi almak istediklerini söylediler. Gerekli çalışmaları yaptılar ve 200 bin TL bedel belirlediler. Bizde bu rakama razı olduk. Anlaştığımız paranın 190 bin TL’sini ödediler ve geriye kalan 10 bin TL’nin de evi boşalttıktan sonra ödeneceğini söylediler. Aldığımız paranın bir kısmı ile borçlarımızı ödedik, belediye yetkililerinin söyledikleri gibi elektrik ve su aboneliğini iptal ettirdik. Elimizden kalan paranın üzerine bir miktar da banka kredisi çekerek yeni bir ev aldık.

“ÖDENEN PARANIN 70 BİN TL’SİNİ GERİ İSTEDİLER”

Ancak belediye yetkilileri defalarca belediyeye gidip, gelmeme rağmen kalan 10 bin TL’mi ödemediler ve en sonunda biz yanlış hesaplamışız, bize 70 bin TL borçlusun dediler. Belediye tarafından bana verilen söz karşılığında ben de dul kadın halimle söz verdim ve sözümü tutarak evimi boşalttım. Ben sözümü tuttum, belediye de sözünü tutsun ve hakkım olanı versin. Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığına giderek suç duyurusunda bulundum, içeride kalan 10 bin TL’nin de tarafıma ödenmesi için Noter kanalıyla ihtarname çektim. Şimdi adaletin vereceği kararı bekliyorum.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KAZIĞI MI?“HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

Bu kentsel dönüşüm çalışması nedeniyle sadece ben değil mahallede birçok insan mağdur oldu. Biz sadece hakkımızı istiyoruz, kimseden tek kuruş fazla bir talebimiz yok. Benim evime bir bedel belirlenmiş. Sonra çıkıp “ Pardon yanlış hesaplamışız” diyorlar. Bu nasıl bir yönetim anlayışı. Ben aldığım paranın üzerine banka kredisi çekerek çocuklarımla birlikte oturabileceğim yeni bir ev aldım. Şimdi hem içeride kalan paramı ödemiyorlar, hem de benden 70 bin TL geri istiyorlar. Bankanın taksitlerini ödeyemezsem evim satılacak. O zaman ben ne yapacağım. Belediye yetkilileri sesimi duysun ve kalan paramı bana ödesin. Bende gidip o parayla banka borcumu ödeyeyim. Evim satılmasın” dedi.

“BİRİLERİ SESİMİZİ DUYSUN ARTIK”

Bu arada Kıbrıs Mahallesi’nde oturan ve evi kentsel dönüşüm alanına dahil edildiği için mağdur olduğunu belirten bir başka vatandaş A. B. ise, “ benim 140 metre kare iki katlı evim var. Belediye evime 68 bin TL bedel biçti. Evimin bulunduğu yer şehir merkezine yürüyerek 10 dakika. Böyle bir yerde bu bedelle bırakın evi, arsa var mı? Şahinbey Belediyesi ile TOKİ’nin ortak yaptırdığı binalarda 2+1 daireler için 140 –  150 bin TL isteniyor. Bizim suçumuz, günahımız ne? Yeter artık, Başbakan, Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın bunlardan haberi var mı? Eğer yoksa sesimizi duysun ve mağduriyetlerimiz giderilsin. Biz şehrimizin gelişmesine karşı değiliz, ancak bu gelişme kaydedilirken insanlar mağdur edilmesin. İnsanların, ekmeğiyle, yuvasıyla oynanmasın” şeklinde konuştu.

Bu konularla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu niteliğinde isimsiz bir ihbar mektubunun gönderildiği ileri sürülüyor.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURLARI paylaşan: f100003473025117

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KENTSEL DÖNÜŞÜM KAZIĞI MI?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin