KENYALILAR HALI SEKTÖRÜNE GÖZ DİKTİ!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KENYALILAR HALI SEKTÖRÜNE GÖZ DİKTİ!Geçtiğimiz ay Ortadoğu Halı Fuarına katılan bir grup Kenyalı halı sektörü Pazar araştırması yaparak halı fabrikası satın almak veya ortaklık arayışına girerek bazı görüşmeler yaptı. Yaklaşık bir ay sonra Gaziantep’e yeniden gelen grup GAPGİAD üyeleri ile görüşmelerini sürdürüyor.

Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneği ( GAPGİAD)  üyesi olan bazı firmalarla görüşen Kenyalılar Gaziantep’e gelerek bazı görüşmelerde bulundu. Halı fabrikası satın almak isteyen Kenyalılar ortaklığa da sıcak baktıklarını ifade ederek yüklü miktarda halı alarak Kenya’ya döndü. Konu ile ilgi açıklama yapan GAPGİAD üyesi Serkan Okkıran, “Gelişen sanayisiyle ülkesinin ve bölgenin parlayan bir yıldızı konumunda ki Gaziantep’e Afrika ülkelerinden gelen iş adamlarının yoğun ilgisinin olması, yeni pazarlar bulmak için yoğun bir çaba gösteren iş adamı üyelerimize önemli bir kapı açmış oluyor” ifadelerini kullandı.

Serkan Okkıran yapmış olduğu açıklamada; “ Bizler sanayici olarak üretmiş olduğumuz ürünleri satmak zorundayız bunun içinde güvenilir ve bakir pazarlar bizler için büyük önem arz etmektedir. Dernek olarak üyelerimizin yurtdışında Pazar bulmalarında önemli bir misyon üstlenmekteyiz. Dünyanın farklı coğrafyalarında ki partner kuruluşlarla sürekli irtibat halinde olarak yurtdışından mal almak isteyen iş adamlarını şehrimize getirerek onlarla üreticiyle aynı masa etrafında buluşturmanın sevincini yaşamaktayız.

HALININ BAŞKENTİ GAZİANTEP

Afrika ülkelerinin üretim konusunda bakir bir bölge olması Türk sanayicisi için önemli bir alternatif oluşturmaktadır. Dünyanın gelişmiş birçok ülkesinde ki finansal krize karşı Afrika ülkelerinde yeni doğalgaz ve petrol yataklarının işletmeye alınmasıyla birlikte önemli bir sermaye birikintisinin oluşması, bizler için karlı bir Pazar durumu ortaya çıkarmıştır. Doğu Afrika’nın en önemli ülkelerinden olan Kenya’dan gelen iş adamı misafirlerimiz, halının başkenti diye adlandırılan şehrimizden yoğun bir halı alımı gerçekleştirmek için görüşmelerde bulundular.

Yıllarca İngiltere ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinin sömürgesi altında yaşamak zorunda kalan Kenya, ticarette kazan kazan anlayışıyla hareket eden Türk iş adamlarına kapılarını sonuna kadar açmıştır. Gümrük vergilerinin çözülmesi gereken bir sorun olmasına rağmen, Gaziantepli sanayicinin girişimciliği her daim çözüm konusunda alternatif yaratmıştır” dedi.

Kenyalı iş adamaları ile önemli ticari görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Okkıran Afrika pazarının Gaziantep için önemine değindi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KENYALILAR HALI SEKTÖRÜNE GÖZ DİKTİ!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin