KİLİS’İN İL OLUŞUNUN 19. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KİLİS’İN İL OLUŞUNUN 19. YILI COŞKUYLA KUTLANDIKilis Belediyesi tarafından organize edilen kokteylde Kilis’in il oluşunu 19. Yıldönümü kutlandı. Kokteyl Söğütlüdere Havuz başında yapıldı.  Kilis’in önde gelen simalarının yer aldığı kokteyl davetliler tarafından yoğun ilgi gördü.

Kilis Belediye Başkanımız Av. Hasan Kara ve eşi Gülsen Kara davetlileri kapıda karşıladı. Başkan Kara ve eşi davetlilerle tek tek ilgilendi. Misafirler karşılandıktan sonra programa geçildi. İlk olarak Belediye Başkanımız Hasan Kara günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Başkan Kara, “Kadim ve serhat şehir Kilisimiz bugün 19. yılını kutluyor. Biz de bugünün coşkusunu bir kez daha yaşıyoruz. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış nadide kentimiz Kilis bugünlere kolay gelmedi. Kilis aslında 1956 yılında il olacaktı. Hatta Çankaya kaymakamının Kilis’e Vali olacağı karalaştırılmış bütün hazırlıklar tamamlamıştı. Ancak bazı aksiliklerden dolayı bu durum gerçekleşmemiş ve Kilis’in il oluşu bir başka bahara kalmıştı. Yani 6 Haziran 1995 yılına kısmet olmuş ve Kilis Türkiye’nin 79. İli olmuştu” dedi. Konuşmasında Kilis’i daha da ileri taşımak için sabah 6’dan gece 12’ye kadar çalıştığını söyleyen Kara, “Kentimizin yatırım yapılan bir şehir olması, ihracat yapması, sosyal yapının güçlenmesi ve toplumsal bütünlüğümüzün korunması için çaba gösteriyoruz. Milletimize güzel hizmetler götürmek bize mutluluk veriyor. İşte bu yüzden dur durak demeden çalışıyoruz” diye konuştu. Başkan Kara son olarak Kilis’in il olmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerini sunarken ölenlere Allah’tan rahmet kalanlara sağlık sıhhat temennisinde bulundu. Kilis Valisi Süleyman Tapsız da günün anam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

KİLİS’İN İL OLUŞUNUN 19. YILI COŞKUYLA KUTLANDIKonuşmaların ardından Kilis’in eski ve yeni fotoğraflarından oluşan bir video gösterimi yapıldı. Slayt gösterisi büyük bir ilgiyle izlendi. Slaytın ardından Halk oyunları ekibi zeybek oynadı. Program canlı müzik eşliğinde devam etti. Bu arada Başkan Kara da masaları tek tek gezerek gelen davetlilerle ilgilendi. Kokteyl havai fişek gösterisinin ardından son buldu.

Kokteyl’e Kilis Valisi Süleyman Tapsız ve eşi, Kilis Belediye Başkan Yardımcıları Cuma Özdemir, M. Ali Eryılmaz, M. Akif Yavuzlu, Kilis Belediyesi Meclis Üyeleri, Garnizon Komutanı Necmi İnce, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, Mülkiye Başmüfettişi M. Hilmi Dülger, Kilis Belediyesi eski Başkanı Av. M. Abdi Bulut, Kilis Müftüsü M. Mübarek Çelik, Kilis Belediyesi daire amir müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KİLİS’İN İL OLUŞUNUN 19. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin