KİLİS BELEDİYESİ’NE LETONYA’DAN “İYİ NİYET MEKRUBU”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KİLİS BELEDİYESİ’NE LETONYA’DAN “İYİ NİYET MEKRUBU”Kilis Belediyesi ile Letonya’nın Marupe Belediyesi arasında karşılıklı eğitim, ekonomi, sosyal ve kültürel alanlarda işbirliği yapılması konusunda “iyi niyet mektubu “ imzalandı.

“İyi Niyet Mektubu” Letonya’nın Riga kentinin Marupe Belediyesi Başkanı Martin Bojārs ile Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara arasında karşılıklı olarak imzalandı. Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan KARA yaptığı açıklamada “İki şehir arasında karşılıklı ekonomik sosyal, kültürel işbirliği anlaşması yapıldı. Karşılıklı ilişkilerde eşitlik prensipleri altında, tarafların bilgi değişimini ve paylaşımını sağlayacaklar ve iki şehrin gelişmesi için en iyi deneyimlerini paylaşacaklar. Taraflar karşılıklı ekonomi, çevre, bilim, kültür, sağlık, spor, eğitim vb. konularda çalışacaklar.”dedi.
İmzalan iyi niyet mektubu kapsamında; Her şehrin mahalli ekonomisinin gelişimini desteklemek için, iki şehir girişimcileri arasında şehirlerin üretim yeteneklerinin sergileneceği ve ekonomik faaliyetlerin geliştirileceği fuarlar, ziyaretler düzenlenecek, böylece firmalar yabancı pazarlara girebilecek ve Kilis’te ekonomik canlanma faaliyetlerinde başarıya ulaşmak için yeni bir adım daha atılmış olacak.

KİLİS BELEDİYESİ’NE LETONYA’DAN “İYİ NİYET MEKRUBU”İki şehir arasındaki dostluğu ilerletmek adına, taraflar ziyaretler gerçekleştirecekler, akademik alanda, sivil toplum önderleri ile ekonomi, sanat ayrıca eğitim kurumları arasında bilimsel işbirlikleri geliştirecekler, beklenen sonuçlara ulaşılması için gayret sarf edecekler.

Taraflar iki şehir arasında dinlence, keşif, tarihi ve dini mekânlar, gastronomi, ekolojik turizm vb. çok çeşitli turistik faaliyetlerin ve kültürel mirasın korunması ve tanıtımı alanındaki etkinliklerin geliştirilmesine destek verecekler.

KİLİS BELEDİYESİ’NE LETONYA’DAN “İYİ NİYET MEKRUBU”

Taraflar, değişim ve işbirliğini ilerletmek adına işbirlikçi projeleri yapmak için girişimlerde bulunacak, böylece iki şehir arasındaki işbirliği ilişkisi anlaşmanın yerine getirilmesinden sonra daha ileri düzeyde devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KİLİS BELEDİYESİ’NE LETONYA’DAN “İYİ NİYET MEKRUBU”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin