Kilis Ülkü Ocakları Bayırbucak Türkmenleri için çağrıda bulundu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

kilis-ulkuocaklari-yimazÜlkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kilis Şube Başkanı İbrahim Halil Yılmaz, ülkü ocakları önünde yaptığı basın açıklamasında, Suriye coğrafyasında Bayır Bucak Türkmenleri’ne gerçekleştirilen saldırının kabul edilemeyeceğini ifade etti.
Yılmaz, “Bayırbucak Türkmenleri’nin Esed milisleri karşısında maruz kaldığı soykırımı, mezalimi kınamak, bu duruma karşı tepkimizi koymak ve elimizden geldiğince soydaşlarımızın yanında olduğumuzu bildirmek için burada toplandık” diyerek sözlerine başladı.

Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti;
Ata toprağımız ve atalarımızdan yadigar soydaşlarımızın yaşamış olduğu Suriye coğrafyasında Bayırbucak Türkmenleri, Türkmen Dağı’ndaki soydaşlarımız bugün Türklüğün kadim düşmanı olan zalim ve diktatör Esed’in milisleri, Kansız Putin, Sözde demokrasi dağıtan Amerika ve şerefsiz Çin karşısında maruz kaldığı soykırımı, mezalimi kınamak, bu duruma karşı tepkimizi koymak ve elimizden geldiğince soydaşlarımızın yanında olduğumuzu bildirmek için toplanmış bulunmaktayız.
Türk’ün çilesine ortak olmaya, derdiyle dertlenmeye, sevinciyle sevinç duymaya, mutlu olmaya baş koymuşuz. Soydaşlarımızın yanında olduğumuzu, onların dertleriyle dertlendiğimizi, onların tırnağına batan çöpün bizim de canımızı yaktığını haykırmak için toplandık.
Türkmen soydaşlarımızı diri diri toprağa gömmekte, yaşlı, çocuk, kadın ve hasta demeden masum insanların üzerine bombalar yağdırmaktadır.
Bu da yetmezmiş gibi aynı zaman da IŞİD belasına karşı da mücadele veren Türkmen soydaşlarımız adeta ateş çemberindedir. Biz bu çemberde onları yalnız bırakmadık, bırakmayız ve bırakmayacağız.
Gün geçtikçe soydaşlarımız Suriyede Irakta Doğu Türkistanda alçakça, namussuzca, şerefsizce şehit edilmektedir.
Yıllardır halka karşı süren bu zulmün karşısında millet olarak hassasiyetiyle nasıl Suriyeli kardeşlerimizin yanında duruyor isek elbette bundan sonra da durmaya devam edeceğiz.
“TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZE MALIMIZLA , CANIMIZLA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Fransa da120 kişi öldü diye dünyayı ayağa kaldıran, Kobani diyerek ortalığı ateşe veren kansızlar, Mısır da olanlar için timsah göz yaşları dökenler, bunlar için Fransız oldunuz, peşmerge oldunuz, Müslüman oldunuz yeri geldi Ermeni oldunuz Yunan oldunuz.
Bizler sizleri sadece Biz namaza durduğumuz zaman önümüzü kıbleye çevirip, sırtımızı Türkiyeli gardaşlarımıza yaslarız diyen Türkmen soydaşlarımızın yanında olmaya davet ediyoruz.

Gavim gardaş dardadır
Bayırbucak Türkmen dağı yanmaktadır
Gavim gardaşlarımızı dua beklemektedir.

Şerefsizce, haince kan döken kansız Rusya, Dikdatör ve Zalim Esed, Kanı Bozuk PYD ve Soysuz Çin Zulmünde şehit olan soydaşlarımızın Ruhları Şâd Mekanları olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kilis Ülkü Ocakları Bayırbucak Türkmenleri için çağrıda bulundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin