“KİM KORKAR LÖSEMİDEN”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

"KİM KORKAR LÖSEMİDEN"2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası

Toplumsal farkındalık yaratmanın ilk adımının çocukları ve genç nesilleri bilinçlendirmek olduğunun farkında olan LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı önderliğinde hayata geçirilen 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda, “Kim Korkar Lösemiden?” sloganı ile tüm Türkiye’de lösemiye dikkat çekmek ve bilinç uyandırmak hedefleniyor.

Hafta kapsamında, LÖSEV Kardeş Okullarında gerçekleşecek olan seminerler ve alışveriş merkezleri ve alanlarda kurulacak olan stantlar ile başta çocuklar olmak üzere tüm Türkiye’yle löseminin ne olduğu, lösemi ve kanserden nasıl korunabileceği ve hastalık esnasında ve sürecinde dayanışmanın önemi paylaşılacak.

1998 senesinde kurulan LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı, bugün bünyesinde kayıtlı 16.000’in üzerinde hastasına sağladığı maddi, ayni ve sosyal desteklerin yanı sıra Türkiye’de lösemi ve kanser konusunda bilinçlendirme ve farkındalık yaratma faaliyetlerini yürütmeye de devam ettiriyor

LÖSEMİ NEDİR?

Vücuttakikan, kemik iliğinde oluşur. Her insanın kemik iliğindeki kök hücreler sürekli olarak kan üretir. Lösemi, kemik iliğinde kan yapısının bozulmasıdır.

NEDENLERİ: Kansere sebep olan maddeler lösemiye de sebep olur ve eğer ailede lösemi hastası varsa diğer aile üyelerinin de lösemi hastası olma riski artar. Ama lösemi bulaşıcı değildir. Genetik olarak nesilden nesle geçebilir.

BELİRTİLERİ: Yüksek ateş, sürekli halsizlik, aşırı kilo verme, yüzün soluk olması, sebepsiz burun kanaması, deride morluklar, kansızlık, bacaklarda ağrı, iştahsızlık, lenf bezleri, karaciğer ve dalakta büyüme, löseminin belirtileridir.

LÖSEMİLİ ÇOCUK İÇİN YAPABİLECEĞİN ÇOK ŞEY VAR!

Lösemi, tedavi edilebilen ve bulaşıcı olmayan bir hastalıktır. Lösemi tedavisigören çocuklarımıza destek olmanız, tedavileri için çok önemlidir. Bu konudayapabileceğiniz pek çok şey var.

Örneğin;

  • Okulunuzda LÖSEV kulübü kurabilir, onlarla oyun ve mektup arkadaşıolabilirsiniz.
  • Kardeş okul kampanyası düzenleyerek okulunuzda LÖSEV standı açabilir,satılacak ürünlerin geliri ile lösemili arkadaşlarınıza destek verebilirsiniz. Butür kampanyalar düzenlemek için vakfımız ile bağlantıya geçerseniz, yasalarçerçevesinde biz size yardımcı oluruz.
  • Sevdiklerinize ve arkadaşlarınıza özel günlerde LSV Dükkan’dan hediyeleralabilirsiniz. Çünkü bu mağazalarda satılan ürünleri, lösemi tedavisi görençocuklar ile anneleri yapıyor ve elde edilen gelir yine lösemili çocuklarıntedavisinde kullanılıyor.
  • “Bir tuğla da siz koyun!” kampanyamıza katılarak Avrupa’nın ilk, ülkemizinen donanımlı onkoloji hastanesi olan LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’ninyapımına katkıda bulunabilirsiniz.

ÜSTÜN AMCA’DAN ÇOCUKLARA MEKTUP

Sevgili Çocuklar,

Çok güzel bir atasözümüz vardır; “Vatan sağlık gibidir, kıymetikaybedildiğinde anlaşılır.”

Bugün hepiniz sağlıklı olarak koşup oynarken, okula giderken,derslerinize çalışırken, bir anda ateşiniz çıkabilir, burnunuzkanayabilir.

Lösemili kardeşleriniz de birkaç ay önce tüm çocuklar gibisapasağlamdı. Hastalanınca, tedavileri başlayınca sağlıklarınıkaybettiklerini düşündüler.

Özellikle siz çocukların yaşadığı ortamlarda kanser hastalığına nedenolacak o kadar çok sebep var ki…

Cep telefonlarından tarımda kullanılan zehirli ilaçlara; boyalıyoğurtlardan fastfoodlara, değiştirilmeden hızlı kızartılan yağlarakadar her şey lösemiye neden olabilmektedir.

Sizlere en büyük önerimiz, sağlığınızın değerini bilin, düzenli uykuuyuyup sağlıklı doğal yiyeceklerle beslenin ve spor yapın.

Bu arada, lösemili arkadaşlarınızın bir an önce iyileşip aranızadönmesi için gerekli olan yardımları, bağışlarıyapmayı aklınızdan çıkarmayın.

Bir zamanlar, sizin gibi küçücük bir çocukken,henüz 5 yaşında iken doktor olmayı aklına koymuş ve LÖSEV’i kurmuş olan Üstün Amca’nız, sizleri çok seviyor ve

hepinizin hayatını çok önemsiyor.

Sevgilerimle,

Pediatrik Hematolog Onkolog

Dr. Üstün EZER

LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“KİM KORKAR LÖSEMİDEN”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin