Kış Aylarında Cildinize Dikkat Edin !

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış Aylarında Cildinize Dikkat Edin !Özel Primer Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar (cildiye) Uzmanı Dr. Neslihan Dönmez mevsim değişikliklerinin cildi etkilediğini belirterek uyarılarda bulundu.

Soğuk, rüzgâr ve düşük nem oranı gibi etkenler cildimizin normalin üzerinde hızla gerilip, çatlamasına ve kurumasına neden oluyor.  Kuruluğun vücudun her yerinde görülmekle birlikte kendini en çok kol ve bacaklarda hissettirdiğini belirten Dr. Dönmez, Kuru cilde neden olan çevresel etkenleri sıcak su, deterjanlar, giysilerden dolayı oluşan sürtünme, rüzgâra maruz kalmak, çevre kirliliği, klima ve diğer kimyasal maddeler olarak sıralayabiliriz dedi.  Dönmez Cilt kuruluğu olan kişilerin, mutlaka bir dermatoloji uzmanına danışmaları gerektiğini, kişinin şikâyetleri, belirtilerin süresi ve şiddeti, tedavinin şeklini belirleyip şiddetli olduğu olgularda antihistaminik ilaçlar ve topikal kortikosteroid kremler vermek gerekebileceğini belirtti ve Cilt kuruluğunu önlemek konusunda şunları söyledi;

Sıcak su kullanmayın: Banyo yaparken ılık suyu tercih edin. Sıcak su, cilde nemini veren cildin doğal yağlarını daha çabuk azaltır.

Kozmetik ürünlerine dikkat: Sabunlar ve alkol içeren hijyen ürünleri cildi kurutabilir. Daha çok parfümsüz, alkolsüz ve nemlendiricili ürünlere yönelmelisiniz. Hijyen bakımından oldukça rağbet gören antibakteriyel sabunlar da cildi kurutan ürünlerdir.

Kış Aylarında Cildinize Dikkat Edin !

Duşta uzun kalmayın: Eğer her gün duş alıyorsanız, duşta kaldığınız süreyi 10 dakika ile sınırlamaya çalışın. Daha fazlası cildin susuz kalmasına yol açabilir. Cilt kuruluğu sorunu olanlar günde bir kereden fazla duş almasa daha iyi olur.

Nem cihazı kullanın: Evinizdeki havayı nemli tutmanız cildinizin kurumasını da önleyecektir.

Soğuk havaya dikkat: Soğuk ve kuru havalar cilt kuruluğu şikayetinin başlıca nedenleri arasındadır. Soğuk havada ellerinizi ve yüzünüzü örtmeye özen gösterin. Bu şekilde dudak ve el çatlamalarının önüne geçebilirsiniz.

Yüzünüze özen gösterin: Eğer cildiniz çok kuruysa, sabun veya benzeri bir ürünle yüzünüzü günde sadece bir defa, geceleri temizleyin. Sabahları yüzünüzü sade, soğuk suyla yıkayın.

Susuz kalmayın: Alkol alımı ya da fazla terleme gibi nedenlerden dolayı vücut su kaybettiğinde, mutlaka bol bol su içilerek vücudun susuz kalması engellenmelidir. Bunun dışında gündelik hayatta da yeteri kadar su içmeye özen gösterilmelidir.

Giysilerinize dikkat edin: Cildin nefes almasını sağlayacak pamuklu, ipekli kumaşlar cildin tahriş olmasını, kurumasını önler. Giysiden söz açılmışken kullandığınız deterjanın da boya veya parfüm içermemesi önerilir. Bu tür ürünler yine cildi tahriş edebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kış Aylarında Cildinize Dikkat Edin !

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin