KİTAPLAR MAKETLERDE CAN BULDU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KİTAPLAR MAKETLERDE CAN BULDUOkudukları kitaplarda geçen olayları maketlerle canlandıran GKV’lilerin maket sergisi büyük ilgi gördü. Okuma alışkanlığını geliştirmek için başlatılan bir projede ilkleri başaran GKV’liler okudukları kitaplarda geçe konuları anlatan maketlerle bir anda dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardı. Maket sergisi büyük ilgi gördü.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulları, öğrencilere kitap okumayı sevdirmek ve onları okumaya teşvik etmek amacıyla başlatılan proje kapsamında okudukları kitaplarla ilgili maketler yaptı. Proje gereği okunan kitapların öğrencilerin hayal dünyalarında canlandırılması ve bunun üç boyutlu maketlere dönüştürülmesi istendi.   Öğrenciler, karton, oyuncak, kâğıt, boncuk, kumaş, atık maddeler gibi malzemelerle hayal dünyalarında canlandırdıkları olayları makete dönüştürerek görsel bir şova dönüşen maketlerini büyük bir titizlikle hazırladı. Hazırlanan bu maketler Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulunun sergi alanında iki gün süreyle sergilenerek dikkat çekti. Maket sergisinde Çanakkale Destanı, Şeker Portakalı, İnsan Ne ile Yaşar, İstanbul’la Saklambaç, Kılçık Uçurtma, İhtiyar Balıkçı ve Deniz, Harry Potter, Define Adası, Güliver’in Gezileri, Gezegen Evi, Çocuk Kalbi gibi kitaplarda geçen olaylar üç boyutlu maketler halinde sergilendi.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr Atanur Vergili “Eğitim kurumlarımızda akademik çalışmalara paralel olarak öğrencilerin birçok alanda yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve bu yeteneklerin geliştirilmesi yönünde önemli proje çalışmalarımız yürütülmektedir. Bu çalışmalar kapsamında öğrencilerin yaparak-yaşayarak öğrenmeleri, işbirliği içinde uyumlu çalışmayı kavramaları, okudukları kitaplara farklı gözle bakmaları ve böylece kitaptan zevk almaları amacıyla başlatılan maket projesi başarıyla sonuçlandı. Hem maketleri hazırlayan öğrencilerin ortaya koydukları birbirinden güzel ürünler hem de diğer sınıflardaki öğrencilerin bu maketlere gösterdikleri yoğun ilgi bu başarının somut örnekleridir. Buna benzer bir birinden farklı çalışmalarımız sürdürülecektir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KİTAPLAR MAKETLERDE CAN BULDU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin