Kızılay’dan terör mağduru ailelere bayram yardımı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afet dönemlerinin dışında da hayatın her anında ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Kızılay, başta Hakkari, Diyarbakır, Şırnak olmak üzere 10 bin terör mağduru aileye bayramda 5 milyon Liralık nakdi yardım yapacak.

Kızılay, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki terör mağduru ailelere, Kurban Bayramında nakdi yardım yapacak. 10 bin aileye 5 milyon Liralık nakdi yardım yapacak olan Kızılay’ın yardımı ailelerin Kızılay kartlarına aile başına 500 Lira olarak yüklenecek. Kızılay Şube Başkanları Halk Bankası’nın bölgelerdeki ilgili şubelerinden kartları teslim alıp, önceden tespit edilen ailelere dağıtacak. Nakdi yardımlardan Diyarbakır’da 2000, Van’da 1500, Mardin’de 1500, Gaziantep’te 2000, Siirt’te 1000, Şırnak’ta 1000 ve Hakkari’de 1000 terör mağduru aile yararlanacak.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, terör operasyonlarının devam ettiği Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde çok boyutlu insani yardımların devam ettiğini söyledi. İlk önceliklerinin ailelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması olduğunu belirten Dr. Kınık, “Terörün yıktığı beldelerimizi ve yaraladığı insanlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Toplumsal dayanıklılığın artırılması ve sonraki süreçteki toparlanma döneminde de eğitim, yerleşim, barınma, giyecek, psiko-sosyal destek gibi çok boyutlu alanlarda desteklerimiz devam edecek” dedi.

Terör mağdurlarına daha önce gıda kolileri ve 400 bin paket kavurma dağıtan Kızılay, 19 Ocak 2016 tarihinde başlattığı terör mağduru ailelere destek çalışmaları kapsamında bugüne kadar, ayni ve nakdi olmak üzere 5 milyon 102 bin Lira değerinde yardım gerçekleştirdi. Bunun 537 bin 600 Lirası ise Kızılay Kartlarla gerçekleştirildi.

İhtiyaç Sahiplerine Kızılay Kart

“Kızılay Kart” sayesinde, ihtiyaç sahiplerinin kendilerine sunulana değil ihtiyaç duyduklarına kolayca ulaşabilecekleri yeni bir dönem başladı. Modern ve örnek projeyle, yardımseverlerin Kızılay’a emanet ettikleri nakdi bağışlar, Halkbank tarafından üretilen Kızılay Kartlara yüklenişon. Kızılay Kartlar, Kızılay’ın gerçekleştirdiği detaylı incelemenin ardından, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

İhtiyaç sahibi, kredi kartının kullanılabildiği tüm alanlarda, ihtiyaçlarını Kızılay Kart ile kolayca karşılayabilecek. İlk kez, 2012 yılı Ramazan döneminde uygulamaya konulan Kızılay Kart modeliyle, belirlenen yardım tutarları 2015 yılında da lojistik operasyona gerek kalmadan ve zamandan tasarruf edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kızılay’dan terör mağduru ailelere bayram yardımı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin