KOBANİ’DEN TÜRKİYE’YE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KOBANİ’DEN TÜRKİYE’YETürkiye’ye sığınan 125 bin Suriyelinin bir kısmı Gaziantep otogarından Türkiye’nin değişik illerine sevk ediliyor.

Suriye’nin Kobani ilçesinden IŞİD tehdidi nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyeliler Gaziantep’i geçiş noktası olarak kullanıyor. AFAD, Yabancı Şube ekipleri ve Otogar Müdürlüğü koordineli olarak çalışmasını sürdürürken biletsiz ve kimliksiz olan Suriyeliler kamplara yönlendiriliyor.

Şanlıurfa’nın sınıra en yakın ilçelerinden biri olan Suruç ilçesine sığınan Suriyeliler için ilçede kamp kuruldu. Yakını olanlar yakınının yanına yerleşti. Kimsesi olmayan Suriyeliler Türkiye’nin değişik illerine gitmek için Gaziantep’e geliyor. Yabancı şube ekipleri, AFAD ve Otogar Müdürlüğü ortaklaşa çalışma yürütüyor. Bileti olan Suriyeliler Türkiye’nin çeşitli illerine gönderilirken, bileti olmayan ve kimlik kartı olmayan mülteciler kamplara sevk ediliyor. Zaman zaman otogar çevresinde buldukları boş alanlarda yaşamaya çalışan Suriyeliler zor durumda.

Ülkelerinde devam eden iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden geçerek Gaziantep’e gelen Suriye Vatandaşları, şehir merkezine sokulmadan boş kampların bulunduğu başka şehirlere gönderiliyor. Alınan bilgiye göre, 15 gün öncesine göre şu anda Gaziantep’e gelen Suriyelilerin sayısında bir düşüş olduğu belirtildi.

Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali yöneticileri, 15 gün önce Gaziantep otogarında bekleyen yaklaşık 1200 kişinin Malatya ve Viranşehir’deki kamplara gönderdiklerini belirttiler. Genel olarak boş illere gönderilen Suriyelilerin tercilerini İstanbul’dan yana kullandığı öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KOBANİ’DEN TÜRKİYE’YE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin