KOBİLER “ELEKRONİK ORTAMDA DIŞ TİCARET” EĞİTİMİ ALDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KOBİLER “ELEKRONİK ORTAMDA DIŞ TİCARET” EĞİTİMİ ALDIKOBİ’lerin dış ticarette daha ettin rol alabilmelerini hedefleyen “InTeLS-TR – KOBİ’lerin Uluslararası Ticaret Alanında Elektronik Ortamda Eğitimi Projesi” Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinde düzenlene seminerle tanıtıldı. İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen seminere yoğun ilgi gösterildi.

2023 yılı 500 milyar dolar hedeflerinin gerçekleştirilmesine yönelik yürütülen çalışmaları destekleme ve özellikle KOBİ’lerin dış ticaret alanında aktif rol almalarının hızlandırılması yönündeki çalışmalar sürerken İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ortaklığı ile yürütülmekte olan “InTeLS-TR – KOBİ’lerin Uluslararası Ticaret Alanında Elektronik Ortamda Eğitimi Projesi” bir Avrupa Birliği Yenilik Transferi projesinin tanıtımı GAİB’in ev sahipliğinde Gaziantep’te yapıldı. Yoğun bir katılımın olduğu seminere GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer, Genel Sekreter Yardımcıları Aydın Kutlu, Mirail İrtegün, İstanbul İhracatçı Birlikleri Eğitim ve Uygulama Koordinatörü Necati Korkmaz, İİB Uzmanı Fatma Sarıaslan Yedi Tepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr Murat Yücelen ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr Hakan Çınar katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer temel amaçlarının dünya standartlarında işlem yapabilmek olduğuna dikkat çekerek “Türkiye genelinde faaliyet gösteren ihracatçı birlikleriyle bir çok proje ve programda ortak hareket ediyoruz. Temel amacımız AB ve dünya standartlarında ihracat yapılmasında özellikle ara eleman olarak görev yapan insan iş gücünün yetiştirilmesi ve KOBİ’lerimiz başta olmak üzere konuyla ilgili firmalarımız bünyesinde yetişmiş insan iş gücüne katkı sağlamaktır. GAİB’in ev sahipliğinde İİB’leri tarafından organize edilen “InTeLS-TR – KOBİ’lerin Uluslararası Ticaret Alanında Elektronik Ortamda Eğitimi Projesi’nin tanıtım seminerinin başıyla gerçekleştirilmiştir. Yoğun bir katılım sağlanmış olup seminere katkı sağlayan İİB’leri Genel Sekreterliğine ve seminere konuşmacı olarak katılan hocalarımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Gaziantep’in ülke ve dünya ihracatı için önemli bir merkez üs olduğunu ifade eden İİB Eğitim ve Uygulama Şube Müdürü Necati Korkmaz “Gaziantep sadece Türkiye için değil, Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere bütün dünyanın ekonomi merkezi durumundadır. Bu bölgede faaliyet gösteren ihracatçılarımızın ve KOBİ’lerimizin uluslar arası arenadaki deneyim ve verimliliğini arttırmak için düzenlenen bu çalışmalara yoğun katılım görmek bizleri mutlu etmiştir. InTeLS-TR – KOBİ’lerin Uluslararası Ticaret Alanında Elektronik Ortamda Eğitimi Projesinin amacı, dış ticaret yapmak isteyen KOBİ’lerin uluslararası ticaret konusunda e-öğrenme materyalleri aracılığıyla eğitilmesidir. Gaziantep’te böylesine büyük ve mükemmel bir hizmet binasıyla karşılaşmak bizleri çok mutlu etmiştir. Ev sahipliğimizi üstlenen GAİB Genel Sekreterliğine ve GAİB bünyesinde görev yapanlara çok teşekkür ediyoruz. Verimli bir seminer geçmiştir” dedi.

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği iş birliğiyle gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katılan İİB Uzmanı Fatma Sarıaslan Yedi Tepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr Murat Yücelen ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr Hakan Çınar proje hakkında teknik bilgileri vererek

“InTeLS-TR Projesi kapsamında bir uluslararası ticaret simülasyonu olan “İhracat Oyunu” ülkemiz uygulamaları ile uyumlaştırılarak İngiltere’den transfer edilmiş olup, ayrıca “Dış Ticaret Rehberi” adlı E-Kitap Çalışması ve “Dış Ticaret Eğitimi” başlıklı bir Animasyonlu anlatımla sunulmuştur. “Dış Ticaret Eğitimi” adlı animasyonlu anlatım ise, kalın dış ticaret kitaplarında verilen kapsamlı bilgiyi ve görsel malzemeyi içinde barındırmakta, eğlenceli ve öğretici kurgusu ile izleyenleri sıkmadan bu bilgileri onlara iletmektedir. Oyun, ihracat yapmak isteyen küçük ölçekli bir firmanın senaryosu üzerine kuruludur. Oyunu oynayan kişi, sanal bir şirketin ihracat departmanında yeni bir pozisyona getirilmekte ve ürün seçiminden hedef ülkeye, rekabet baskılarından ürün kalitesi düzeyine ve reklam ile ürün konumlandırma stratejilerinin geliştirilmesine uzanan ihracat sürecinin tamamını oluşturmak ve yönetmekle görevlendirilmektedir. “Dış Ticaret Rehberi” adlı E-Kitap Çalışması Rehberi, temel ve pratik bilgilerin yanı sıra, dış ticaret alanda faaliyet gösteren şahıs ve şirketlerin uluslararası ticaret becerilerini geliştirmeye yönelik kapsamlı bir çerçeve sunmaktadır. E-kitap, metnin içerisinde sıklıkla yer verilen linkler yoluyla okuyucuyu uluslararası ticaretle ilgili kurum ve kuruluşların internet sitelerine yönlendirmekte ve gerektiğinde daha detaylı bilgilerin nereden alınabileceğini göstermeyi hedeflemektedir.”açıklamalarında bulundular. GAİB Hizmet binasında düzenlenen seminere GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu öğrencileri yanında bir çok KOBİ’de dış ticarete yönelik görev yapan çok sayıda personel de katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KOBİLER “ELEKRONİK ORTAMDA DIŞ TİCARET” EĞİTİMİ ALDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin