KREDİ KAYIT BÜROSU TOPLANTISI YAPILDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KREDİ KAYIT BÜROSU TOPLANTISI YAPILDIGaziantep Sanayi Odası (GSO) işbirliğinde, “Kredi Kayıt Bürosu” bilgilendirme toplantısına düzenlendi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, “Girişimcilerimiz Gaziantep’in menfaatini her zaman ön planda tutmuştur. Şirketini düşündüğü kadar yaşadığı şehrin kalkınmasını da düşünen işadamlarımızın başarısı Gaziantep’in sanayi ve ticarette güzel yerlere ulaşmasına katkı sağlamıştır” dedi.

GSO Sani Konukoğlu Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantının açılışında konuşan Ünverdi,   Gaziantep’in, sanayi, ticaret ve kültürüyle adını duyurabilen şehirlerin başında geldiğini söyledi.

Ünverdi, bu başarıların kolay elde edilmediğini belirterek, “Kentimiz, sanayi, üretim ve ihracat alanında elde ettiği başarılarını her geçen gün daha fazla çalışarak ileriye taşıyor. Bugün 5 Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 800 faal olarak çalışan fabrika da üretim yapıyor ve üretilen ürünlerimizi de Dünya’nın 173 ülkesine ihraç ediyoruz. Hemen hemen bütün ülkelere Gaziantep menşeili ürünler ihraç ediliyor. Bu da kent ve ülkenin ihracat yaptığımız ülkelerde tanınmasını sağlıyor. İhracat yapan, ihracatını artırmak için üstün gayret gösteren işadamlarına destek veren, yardım eden kredi kayıt bürosunun varlığı bizleri oldukça mutlu etmektedir. Bu anlamda kredi kayıt bürosu bilgilendirme toplantısına ev sahipliği yapmaktan dolayı oldukça memnun olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bugün Türkiye Bankalar Birliği nezdinde kurulmuş olan risk merkezinin, tek hizmet sağlayıcısı olarak sürdürmekte olan kredi kayıt bürosu tarafından verilecek bilgiler yapacağımız çalışmalarda bizlere yol gösterici olacaktır” diye konuştu.

Katılımcılara sunum eşliğinde bilgiler veren Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz de kredi bürosu olduklarını kaydederek, “Bütün dünyadaki kredi bürolarındaki gibi temel fonksiyonumuz bilgi toplamak ve bu bilgileri anlamlı raporlar haline getirmek ve bu raporları finansal sektörle firmalarla paylaşmaktır.

Ayrıca sahip olduğumuz datalar üzerinden birtakım kredi notları üretip bu raporların hem finansal sektörle hem reel sektörle paylaşmaktır. Yani temelde yaptığımız şey finansal sektörden, kamudan ve reel sektörden bilgiler toplamak bunları birleştirmek ve ihtiyacı olanlarla paylaşmaktır” ifadelerini kullandı.

15 Haziran tarihinde uygulamaya başlanan “Karekodlu Çek” uygulaması hakkında da bilgiler veren Akdeniz, “Ödemelerin daha güvenli hale getirilmesi amacıyla Kredi Kayıt Bürosu tarafından Türkiye Bankalar Birliği (TBB) işbirliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) desteği ile “Karekodlu Çek” uygulaması başladı. Bu uygulama ile yapılan alışverişler daha güvenli hale getirildi. Karekodlu Çek uygulaması ile keşidecinin geçmiş çek ödeme alışkanlığı tek tıkla görülebilecek. Çeki elinde bulunduran kişi, çek yaprakları üzerinde yer alan karekodu, akıllı telefonuna indireceği Findeks uygulaması ile okutarak sorgulama yaptırabilecek. Bu sistem sayesinde çek üzerindeki bilgilerde herhangi bir silinti, kazıntı, tahrifat veya bir başka kimyasal sahtecilik tespit edilebilecek ve ticari hayat tüm taraflar için daha güvenli hale gelecek. Karekodlu Çekle birlikte reel sektörün karşılıksız çek mağduru olmasının önüne geçilebilecek” diye konuştu.

Akdeniz sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Toplantı sonunda GSO Başkan Yardımcısı Ünverdi Genel Müdür Akdeniz’e yöresel işlemeli kahve takımı hediye etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KREDİ KAYIT BÜROSU TOPLANTISI YAPILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin